Men vänta lite här nu, är inte Manspreading något hemskt? Ähh käft…

Nu skall vi ge oss in på ett lite kontroversiellt ämne. Nämligen det här med kroppsspråk och manlighet. För det är precis det manspreading handlar om, enligt mig.

Vad är Manspreading?

Det beror på vem du frågar, här finns det två tydligt åtskilda läger. På en sida har vi de som är rationella, och på andra de som älskar att hitta hemskheter i allt det som är klassiskt manligt.
Jag föredrar att diskutera detta ur ett rationellt perspektiv.

Manspreading är när en man sitter väldigt brett isär med benen. Uttrycket kommer från Engelskans: ”Spread” som i ”spread the legs” och Svenskans Verbifiering: ”ing”.

Tråkigt nog så får manspreading mest uppmärksamhet i form av irriterade kvinnor på sociala medier som klagar på män som sitter med benen så brett isär på tåg och busssar att de tar upp 1,5 säten. Jag håller helt med dem, det är både oartigt och extremt onödigt.
Men det finns så klart en hel del positiva saker att säga om fenomenet, om man använder det på rätt sätt. Ja, jag vågar faktiskt påstå att det är något du definitivt bör ägna dig åt.

Det är dags att återta manspreaden!

Ja, nu kanske du sitter med fingret på ”kränkt-FI-representant-knappen” redo att skrika: ”Manspreading är hemskt, varför skall män ta upp dubbelt så mycket plats på tunnelbanan, så stor pung har de ju minsann inte, hur kan du förespråka det!!!

Nej, och självklart är det inte det som är Manspreading. Att ta upp onödigt mycket plats på tunnelbanan är bara idiotiskt. Manspreading är något helt annat och vi behöver ta tillbaka begreppets mening!

manspreading fördelar
Jag säger så klart inte att du skall vara som Al i Scarface. Men han kroppsspråk är det dock inget fel på

Establish dominance

Ja det handlar faktiskt om det, att tydligt utstråla dominans och en ”zero fucks given”-inställning. För enligt en av många undersökningar som gjorts i USA så är Manspreading en väldigt effektiv metod för att utstråla just självförtroende och dominans.
Allt handlar så klart om kroppsspråk, något du kan läsa mer om i vår artikel: ”4 Ovärderliga råd för ett bättre kroppsspråk”.

Öppet kroppspråk skickar rätt signaler

Manspreading är som sagt en vital del i ett öppet kroppsspråk. Ett öppet kroppsspråk skickar tydliga signaler om att du inte har något att frukta och inget att dölja, och får dig även att framstå som mer sexig, beslutsam och spännande.
Här kan du faktiskt själv göra ett litet experiment. Ta en titt på alla de mest klassiska alfahanarna i din omgivning (kompiskretsen, jobbet, gymmet osv), du kommer garanterat att se en röd tråd i deras kroppsspråk. Majoriteten av dem kommer att ha ett väldigt öppet och brett sådant.

vad är manspreading
Det här är inte manspreading, det är bara helt vanlig idioti

Men varför skall man manspreada?

Nu kanske din spontana fråga är: ”Men varför skall man utstråla dominans? Alla är ju lika värda och man borde måla blommor på alla bilar etc. etc. etc.

Självklart ligger det något i det du säger, däremot så finns det uppenbara fördelar med att ha en alfahane-utstrålning. Det finns mängder med studier och undersökningar som tydligt pekar på att män som kan klassas som alfahanar både tjänar mer och får som de vill i betydligt högre utsträckning. Och det är ju självklart fördelar man vill ta del av här i livet.

Sammanfattningsvis

Vi har sagt det förut, men säger det igen. Ditt kroppsspråk gör otroligt stor skillnad, så öva på att ha ett öppet sådant och inom kort så kommer du märka stor skillnad, både privat och på jobbet.

Föregående artikelNästa Generations Mobilsäkerhet
Nästa artikelVilka Färger Passar Till Rött? En Matchningsguide!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.