Grönt utstrålar stabilitet, ungdom och hälsa

Grönt är en av grundfärgerna i RGB-skalan och är därför också en grundläggande färg att kunna matcha. Grönt har blivit allt mer vanligt som huvudfärg på allt ifrån skjortor, chinos till pullovers. Vilka färger som passar till grönt kan skilja mycket beroende på vilken typ av grön det är. Här listar vi 4 olika färger som passar till grönt, lite oavsett vilken nyans det handlar om.

Marinblått

Färger Som Passar Till Grönt blått

Blått och grönt är angränsande färger och en oslagbar kombination. Särskilt bra passar marinblått ihop med ett klargrönt plagg. Ett par klargröna chinos kan exempelvis vara ganska svårmatchade till annat än vitt och grått. Då är en kabelstickad tröja i marinblått ett bra alternativ.

Blått och grönt kan kännas olika och otippade till en början, men färgerna ger ett väldigt harmoniskt uttryck tillsammans. Bryter man rätt färger med varandra kan det inte bli annat än succé!

Rött

Färger Som Passar Till Grönt rött

Rött tillsammans med grönt måste inte kännas julgran. Det går absolut att få till! Särskilt snyggt är att ta till röd som accentfärg till grönt. En slips i rött till en grön kavaj kan du utan tvekan få till. Det är dock lättare att kombinera en dov röd ton tillsammans med oliv- eller mossgrönt. En klarröd slips till en klargrön kavaj kan upplevas rätt så skrikigt.

Brunt

Färger Som Passar med Grönt

Första tanken när man tänker på vilka färger som passar till grönt går nog till brunt. Dom ligger nära varandra i färgskala och är båda naturfärger, så dom går snarare ton i ton än bryter av varandra som den marinblå gör.

När det kommer till accessoarer finns det inget mer självklart än brunt till grönt. Bruna kostymskor eller loafers till en grön kostym är både stilrent och tidlöst.

Beige

grönt och beige ihop

Tycker du grönt och brunt blir för murrigt och höstigt väljer du att ta till beige istället. En ljusare basfärg som går mer ton i ton med grönt än vad vitt gör. Blanda gärna upp beige och grönt med ljusblått.

Uppdatera garderoben med matchande kläder

Oavsett om du är ute efter mer gröna kläder eller kläder i färger som passar till grönt så kan vi varmt rekommendera Oscar Jacobson, Filippa K, Asos och Arket. Det är en bra mix av märken och shoppar som alla har sin egen stil med bra produkter som du kommer vara nöjd med länge.

Vill du veta vilka färger du passar bäst i?

Det är stor skillnad i att klä sig i färger som är smickrande och färger som får dig att se blek, sjuk och allmänt sliten ut. Vetenskapen bakom detta kallas färganalys och går ut på att man tittar på kombinationen av din hår- hud- och ögonfärg och utifrån det avgör vilka färger och nyanser som kommer få dig att se allra stiligast ut. Självklart har vi tagit fram ett enkelt test du kan göra själv på bara några minuter. Du hittar det i vår guide: ”Gratis färganalys-test”.

Sammanfattningsvis om färger som passar till grönt

Grönt är en av grundfärgerna i RGB-skalan och är därför också en färg du bör vara skicklig på att matcha på ett snyggt sätt. Grönt utstrålar stabilitet, ungdom och hälsa, alla positiva egenskaper som verkligen kan lyfta känslan en outfit ger.

Här är fyra färger som passar klockrent till grönt:

  1. Marinblått – De är angränsande färger enligt färghjulet, vilket gör dem till en bra match.
  2. Rött – Grönt och rött är kompletterande färger varandra, de ligger alltså mitt emot  varandra i färghjulet.
  3. Brunt – Den neutrala färgen brun är precis som grön en jordnära färg, vilket gör dem till en bra kombo.
  4. Beige – Beige är den lite mer lågmälda kusinen till brun, så samma koncept gäller, en jordnära färg som jobbar åt samma håll som grön, men eftersom beige är lite lugnare så ger den mer utrymme åt det gröna i din outfit.

Lycka till med färgmatchandet!

Föregående artikelHur Blir Man Kär I Sin Partner Igen? 36 frågor Är Nyckeln!
Nästa artikelBli En Smartare Spelare – Lär Dig Betting Idag
Modedyrkande småstadskille som lever livet i huvudstaden. Älskar livets goda och finner livsglädjen i materiella ting så som nya skor. Trivs bäst en lördagskväll på dansgolvet tillsammans med vänner, fuldansandes till Beyoncé.