Kortfattat om livebetting…

När det kommer till sportbetting så tänker de flesta Svenskar nog på de klassiska poolspelen, vars frontfigurer är äldre män i sporthörnan på det lokala spelombudet där de diskuterar fotbollsmatcher som kommer ske under helgen och funderar på om de ska sätta 1, X eller 2. Livebetting å andra sidan, sker live, som du hör på namnet. Det innebär alltså att man placerar sina insatser mitt under matchens gång, beväpnad med massvis av omedelbar information, som väder, utvisningar, form och domare.

Hur fungerar livebetting?

Det största skillnaden mellan gammal klassisk sportbetting och livebetting är så klart det faktum att man gör sina insatser mitt i händelsernas centrum. Bettar man i poolspel så måste man försöka förutse hur en match kommer att gå, och varför. Men när det gäller livebetting så kan du vänta med dina insatser tills du bildat dig en uppfattning om matchen, spelarna, vädret, domaren osv. Detta gör det till en mycket mer spännande upplevelse, och en form av betting där det känns som att du som spelare har mer kontroll.

Fördelar med livebetting

Några av de uppenbara fördelarna med livebetting vs gammal klassisk sportbetting.

1: Du kan vara med och spela även om du inte hunnit förbereda dig

När det gäller poolspel så finns det ett visst fönster du behöver spela inom, det handlar ofta om ett par dagar innan matcherna sker. Du måste alltså ha förberett dina insatser och placerat pengarna ganska långt i förväg. När det gäller livebetting så kan du så klart vänta in i sista sekund innan du sätter dina pengar. Det gör det hela till en mycket mer lättillgänglig spelform.

2: Du som spelare har mer kontroll

Eftersom du kan vänta in i det sista med dina insatser så får du som spelare mycket mer kontroll över dina satsningar. Spelar du poolspel och lägger dina insatser några dagar innan matchen så kan det ofta kännas snopet när matchen väl startar och den bäste spelaren inte är med, på grund av en skada hen ådragit sig under träningen samma dag. Väljer du livebetting å andra sidan, då kan du vänta med dina insatser tills du ser att din favorit-spelare står där på planen, redo att prestera.

3: Oddsen förändras hela tiden

Eftersom oddsen baseras på rådande omständigheter så förändras de hela tiden. Detta innebär att du likt en day-trader på börsen kan vara smart med dina insatser och invänta ett synnerligen gynnsamt läge innan du låser ditt vad. Kanske är du helt säker på att ditt favoritlag kommer dominera i andra halvlek, trots att de ligger under vid halvtid. I ett sånt läge kan du ofta få riktigt starka odds och en chans att vinna mer än om du låst dina insatser dagar i förväg.

Några tips för dig som vill prova på livebetting

Som alltid när det gäller vadslagning så tjänar du på att vara väl informerad. Läs därför på noga inför matchen eller loppet du tänkt betta på. Vilka ställer upp? Hur har det gått för dem i tidigare evenemang? Vilka tävlar de emot? Har de några särskilda rivaler? Vad är det för väder? Vart sker evenemanget? Påverkar klimatet någon av deltagarna? Alla dessa frågor bör du fundera på innan du sätter dina pengar, de kommer hjälpa dig öka dina chanser att vinna.

Allt fler sporter erbjuder livebetting

I början av livebetting online så var det primärt fotboll som erbjöds. Men nu för tiden finns ett stort antal sporter tillgängliga, däribland självklart ishockey och basket, men också Formel 1, DTM och andra motorsportevenemang.

Livebetting är långt ifrån nytt

Även om livebetting på sport känns som en relativt ny grej så är det faktiskt en antik företeelse. Redan under romarrikets tid började man erbjuda möjligheter till livebetting under vissa event. Så det är en tradition inom sport och idrott som går långt tillbaka, och en tradition som inte visar några tecken på att försvinna det närmsta millenniet.

Föregående artikelDe 5 Lyxigaste Kläd-materialen – Tittar Du På Lappen När Du Handlar?
Nästa artikel50 Nyårstraditioner Från Hela Världen!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.