Det är värt att titta på materialsammansättningen…

Klädernas material är en av de avgörande faktorerna för om de ser ut och känns lyxiga, sitter bra samt om de håller form och färg eller inte. Om du någonsin köpt kläder online och fått hem något som kändes fel på alla sätt och vis, då har du troligtvis fallit offer för dåliga material, vilket är särskilt lätt hänt online eftersom man liksom inte kan känna på tyget.

I den här artikeln går vi in på de bästa och lyxigaste materialen, för dig som söker riktigt kvalitet.

Vikunjaull – det dyraste tyget i världen

Om du inte vinner storkovan på det populära lotteriet Euromillions hos Lottoland eller är VD på ett otroligt framgångsrikt företag har du troligtvis inte 40 000 kronor att slänga i väg på en enstaka tröja. Men sitter du där med en fet plånbok så kan du bli en stolt ägare till en tröja gjort av vikunjaull. Vikunjaull är ett otroligt lyxigt material från vikunja-lamor i Peru. Materialet är lätt, lent och samtidigt väldigt värmande.

100 % Bomull

Du äger säkert massor av kläder som säger sig vara av bomull, men kollar du närmare ser du ofta att dessa “bomulls”-kläder är från 50 till 95 % bomull. Äkta, 100% bomull är mycket bättre än någon form av mix. När du väljer enkla saker som T-shirtar och vita skjortor bör du se till att du väljer 100 % bomull. Dessutom är bomull vanligtvis inte lika dyrt som en del andra tyger, och kan ändå hålla länge.

Siden

Det är ingen överraskning att siden finns med på listan. Beroende på vilken typ av klimat du lever i, och vilket typ av stil du har så kan skjortor i siden vara ett bekvämt val. Siden glider lätt över huden och känns, ja, silkeslent naturligtvis. Detta material passar inte alla typer av kläder (eller personer), men skjortor av silke kan se väldigt stiliga ut.

silke skjortor

Läder

En jacka av äkta läder är både snygg, hållbar och värmande. Läderskor är ofta väldigt bekväma och håller många år längre än vad skor av syntetiska material gör. Skinnskor är också perfekta till din snygga kavaj för ett exklusivt och stiligt, något mer formellt utseende.

dyra klädmaterial

Ull

Ull är ett utmärkt material för förvånansvärt mycket; från en mysig, stickad tjocktröja eller värmande byxor till en elegant kostym. Ull anses oftast som det bästa tyget för kostymer och kavajer. Ull är dessutom bättre än många andra material när det gäller jordens välmående, eftersom materialet är biologiskt nedbrytbart.

ull tyg

Sammanfattningsvis

I dagsläget, då onlineshopping är vanligare än någonsin, är det viktigt att man känner till olika material så att man vet vad man egentligen beställer hem. Man behöver självklart inte köpa hem det dyraste man hittar, men klädernas material är viktigare än vad man ofta kanske tänker på. Trots allt är det till största delen just materialet som avgör hur bra kläderna sitter, om de värmer, hur de känns mot din hud och hur länge de håller. Så kläder som är tillverkade av bra material, de är helt klart värda en extra slant.

Föregående artikelKläder Som Framhäver Muskler – Våra 4 Mest Stilfulla Tips!
Nästa artikelHur Fungerar Livebetting? Fördelar, Tips Och Lite Historia
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.