Så framhäver du musklerna du jobbat hårt för, på ett snyggt sätt…

Efter månader på gymmet så vill du så kört få maximal valuta för tiden och svetten du betalat med. Självklart handlar träning inte bara om fåfänga och utseende, utan primärt om hälsa och livskvalité, men du som känner oss sedan tidigare vet att vi inte gillar att hålla på och larva oss och låtsas som att folk inte är ytliga och har diverse fördomar, så självklart har vi tagit fram den här guiden till hur du bör klä dig för att framhäva dina muskler, men på ett smakfullt och stiligt sätt.

Inte en guide för body builders

Är du väldigt muskulös så lär du inte ha några problem med att framhäva dina muskler, så de här tipsen är mer riktade mot dig som är någorlunda tränad, kanske inte vältränad men som ändå har lite muskler och som vill göra det mest av dem.

Innan vi går in på våra tips på kläder som framhäver muskler så vill vi poängtera att detta inte handlar om att välja ut kläder som får dig att se ut som en av Galdiatorerna, för de ser ju bara för löjliga ut. Tanken är inte heller att du ska se ut som en sån där ”gym-kille” som har beanie-mössa, supertight t-shirt, färgat hår och byxor med massa fickor på. Nej, syftet med den här listan är att tipsa dig om kläder som på ett stilfullt och smakfullt sätt kan få dig att se mer vältränad ut.

Tips för dig som är spinkig

Innan vi går in på listan med kläder som framhäver muskler så vill jag tipsa om vår stora guide: ”Hur ska man klä sig om man är smal och spinkig?”, där hittar du tips på hur spinkiga män bör klä sig för att se lite köttigare ut på ett riktigt snyggt och stilfullt sätt.

se mer muskulös ut kläder

First things first – Passformen!

Innan vi går in på de specifika plaggen som får dig att se mer muskulös ut så är det ultrakritiskt att poängtera vikten av en optimal passform, speciellt om du vill se mer vältränad ut.

Passformen är alltid viktig, den har alltid varit och kommer alltid att vara en av de 3 viktigaste sakerna när det kommer till att se bra ut.
Så glöm inte bort att alltid satsa på perfekt passform, för det gör otroligt stor skillnad.

1: T-shirts

kläder som framhäver muskler tshirt

Den klassiska t-shirten är det ultimata plagget om du vill framhäva dina muskler. Just tightare t-shirt desto mer framhäver den din kropp, men det finns så klart en gräns för när det börjar se löjligt ut. Nedanför är 2 detaljtips när det gäller t-shirts.

Vita och grå t-shirts är bättre än svarta

En svart t-shirt skapar inte samma skuggor som en vit eller grå t-shirt, tänk dig hur skuggorna lägger sig runt bröstmusklerna och de stora ryggmusklerna.

Välj en t-shirt med extra korta ärmar

Ju kortare ärm det är på din t-shirt, desto mer kommer man se av din arm. Det du vill uppnå är att man ska kunna skymta toppen av din bicep, alltså biceps fäste uppe nära axeln. När man ser fästet både uppe och nere så ser din bicep oerhört mycket större ut än om man bara ser fästet vid armvecket.

2: V-ringade tröjor

kläder som framhäver muskler v ringade tröjor

En v-ringad hals kommer många gånger att blotta toppen av dina bröstmuskler, vilket är väldigt effektfullt om du vill se mer muskulös ut.

När du väljer v-ringade tröjor så är det dock viktigt att inte välja en allt för djup hals, risken är annars att du ser ut som någon slags nostalgitripp tillbaka till det tidiga 2000-talet, och det vill du definitivt inte göra!

3: Kabelstickade tröjor

kläder som framhäver muskler kabelstickad tröja

Den kabelstickade tröjan är generellt sett ganska tjock, samtidigt som den tack vare mönstret i stickningen framhäver dina konturer, vilket gör att dina muskler framhävs på ett snygg sätt.

När det gäller kabelstickade tröjar så är tröjorna från GANT riktigt snygga!

4: Välskräddade kavajer

kläder se mer muskulös ut kavaj blazer

För stora kavajer med dålig passform gör att du ser konturlös och slapp ut medan en välskräddad kavaj framhäver din siluett på ett optimalt sätt.

För att få bästa möjliga effekt så vill du ha en kavaj som är något kortare än en ”klassisk kavaj” och med något kortare ärmar. När din kavaj är kortare både i midjan och ärmen så framhäver den dina konturer maximalt och får dig att se både tightare och mer muskulös ut.

En kavaj med bra passform kommer att framhäva den åtråvärda v-formen på din överkropp, särskilt när du bär den knäppt, som på bilden ovanför.

Sammanfattningsvis

Vill du se mer muskulös ut så är det vissa delar av din kropp som du vill framhäva. Mest effektfullt är så klart din bicep, eftersom den är så pass iögonfallande.

T-shirts är absolut bäst när du vill framhäva dina muskler, men även alla former av v-ringade tröjor ger effekt.

Välskräddade kavajer som är något kortare i både midja och ärm framhäver V-formen på din överkropp vilket ger dig en riktigt snygg siluett.

Kabelstickade tröjor adderar köttighet samtidigt som mönstret i stickningen hjälper till med att framhäva dinända konturer.

Föregående artikelHur Väljer Man Rätt Parfym? En Guide För Alla Typer Av Män!
Nästa artikelDe 5 Lyxigaste Kläd-materialen – Tittar Du På Lappen När Du Handlar?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.