Ännu en stilig accessoar som förtjänar mer airtime…

Som många accessoarer så har manschettknappar egentligen ingen värdefull funktion. Precis som slipsen, flugan och armbandet egentligen, men det är ju snyggt, och då är det värt att bära! Men det ironiska med manschettknappar, precis som hängslen, är att man faktiskt behöver göra en medveten ansträngning för att kunna bära dem, man måste ju ha en särskild typ av manschett på sin skjorta, och för hängslen behöver man först sy i en hängselknapp. Men med det sagt så är det helt klart värt det att preppa för både manschettknappar och hängslen, det är ju sjukt snyggt!

Vill du börja bära manschettknappar så har vi här 3 konkreta och värdefulla tips.

Behöver du nya manschettknappar?

Kolla då in Neckwear, de har ett stort utbud knappar i olika färger, former och stilar. En stor fördel är att de producerar sina egna produkter, vilket innebär att utbudet är enormt och mångsidigt. Så oavsett vad du behöver för typ av manschettknappar så hittar du de säkerligen på Neckwear!

1: Kan man ha Manschettknappar på vanlig skjorta?

Vi börjar med basics, svaret på en väldigt vanlig fråga: ”Kan man ha manschettknappar på vanlig skjorta?”. Svaret är dessvärre nej. Man behöver en särskild typ av manschett (delen på skjortan som är längst ut på ärmen) för att kunna använda manschettknappar. Du ser hur de ser ut på bilden nedanför.

manschettknappar snyggt

2: Köp ett par som passar till ditt namn

Manschettknappar med bokstäver eller som har ditt monogram på är extra snyggt och kul. Att bära manschettknappar brukar bli en snackis, väldigt få använder det ju, så har du ett par så sticker du ut, och när du får den där oundvikliga frågan om dina knappar så kan du svara att de är personliga, vilket adderar det där lilla extra till din outfit.

manschettknappar i ask

3: Tänk på att matcha färgen på metallen

Om du bär klocka, bälte eller skor med spännen på så innebär det att metall är en del av din outfit, och då blir det också viktigt att matcha metallen mellan de olika plaggen och accessoarerna, då blir det snyggast.

Bär du till exempel guldklocka (eller en guldfärgad variant) så blir det absolut snyggast om dina manschettknappar också är är guldfärgade.

Sammanfattningsvis

Om du vill komma igång med att använda manschettknappar så har vi tre konkreta tips och råd till dig, så det blir rätt och så snyggt som möjligt:

  1. Se till att köpa rätt typ av skjorta – Det blir så klart tråkigt om du står där och klär på dig inför nyårsfesten och inser att dina vanliga skjortor inte funkar med dina nya manschettknappar. Så tänk på detta i god. Skjortan behöver ha rätt sorts manschett, så fråga i butiken om du känner dig osäker.
  2. Välj personliga knappar – Nu menar vi inte att det ska vara en bild på dig på knapparna, utan att du bör välja ett par manschettknappar med bokstäver som lirar med ditt namn, kanske initialer eller första bokstaven i förnamnet/efternamnet. Då blir det roligare när du väl får den där oundvikliga (och roliga) frågan om din snygga accessoar.
  3. Matcha metallen – Försök säkerställa att all metall i din outfit, klocka, bältesspänne, och manschettknappar är i samma färg, alltså silver, guld, rosé eller vad du nu har för färg på metallen.

Vill du läsa mer så har vi självklart skrivit ihop en stor guide på ämnet manschettknappar.

Föregående artikel5 Tips När Du Handlar Online – Oavsett Skjortor Eller Nya Batterier
Nästa artikel7 Fördelar Med Att Bo I Stockholm – Det Handlar Om Utbud
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.