Att gå på en basketmatch kan bli en förvånansvärt bra dejt…

Det finns många klassiska aktiviteter och platser att besöka när du dejtar, men när ni redan har gått på bio och besökt varandras favoritrestauranger så kan det krävas lite mer kreativitet. Att gå på någon idrottsmatch hör kanske inte till de vanligaste förslagen för en dejt, men det kan faktiskt bli en dundersuccé med lite omsorg och omtanke.

Använd sunt förnuft

Innan du släpar med dig din dejt på favoritlagets kommande match så kommer mycket vara vunnet bara genom att du tar ett steg tillbaka, tänker till och använder lite hederligt sunt förnuft. Bara för att du har stenkoll på samtliga Allsvenskan odds så kan du inte förvänta dig att din dejt ska dela din entusiasm – försök hålla det hela på en rimlig nivå.

En bra utgångspunkt är att välja ett evenemang som du tror kan uppskattas av din dejt och som har gynnsamma förutsättningar. Ett utomhusevent under en blåsig och regnig höstkväll är exempelvis inte det optimala valet. Skulle det vara förutsättningarna så hade antagligen ett inomhusevenemang där ni kan gömma er från ruskvädret varit ett betydligt bättre alternativ.

Tänk på vilka förutsättningar ni har, fundera över vilken sport som ni båda kan tänkas att njuta mest av och se (givetvis) till att hålla känslorna i styr. Skulle det bli så att ni går på en av favoritlagets matcher, så kanske du ska hålla igen en aning med firandet om det går bra, eller med tjurandet om det går dåligt – åtminstone om det är en av era första dejter.

ta med dejt på fotboll

Skaffa bra platser

Okej, det här kanske också räknas som sunt förnuft, men ta inte din dejt på en match och placera er i hejarklacken. Befinner ni er i ett stadie där ni fortfarande lär känna varandra så är det föga troligt att din dejt uppskattar att stå och hoppa och höra vulgära svordomar skrikas i riktning mot domaren två timmar i sträck.

Var ni sitter under evenemanget kan faktiskt göra mycket. Det är som bekant en stor skillnad på att stå och skrika i klacken, att sitta i en loge eller att vara placerad på första raden. Eftersom de flesta inte har tillgång till någon form av VIP-platser så skulle vi rekommendera att försöka hitta något mellanting. Försök få sittplatser med en bra överblick över vad som sker, men som samtidigt är på ett visst avstånd från händelsernas centrum. På så sätt kan ni njuta av underhållningen till fullo samtidigt som ni kan samtala med varandra – både om det ni ser och för att lära känna varandra ytterligare.

Tänk på helhetsupplevelsen

Precis som ett restaurangbesök kan följas upp av en biofilm eller som bowling kan spelas i samband med en drink eller två, så kan även sportevenemanget vara en del av en helhetsupplevelse. Fundera på om det finns något härligt ställe i närheten där ni kan mötas upp för en fika eller dylikt innan evenemanget och se till att ni har ett mål även när det är över. Att placera in ett sportevenemang som mellanakten under en dejt kan ge er någonting konkret att samtala om och göra det hela mer avslappnat.

Som sagt, det behöver inte vara så komplicerat för att det ska fungera med ett sportevenemang som mål för en dejt – allt som behövs är egentligen lite sunt förnuft. Så länge som du anstränger dig för att din dejt ska trivas och ni uppskattar varandras sällskap så är själva dejtaktiviteten sekundär i sammanhanget.

Föregående artikelSvenska Casinomarknaden 2020 I Siffror – Framtidsutsikter 2021
Nästa artikelTips På Julklappar För Hela Familjen!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.