Ingen känner som jag…” Nej, inte hon i alla fall…

Hur visar män att de är förälskade egentligen? Och hur visar kvinnor att de är förälskade? Det är faktiskt större skillnader än man vill tro, och det är bra att känna till dessa.

Du kanske trodde att alla tänkte och kände likadant som du när du blir förälskad, och som du gör när du är i ett förhållande? Så är det faktiskt inte. Sanningen är den att det är mer troligt att dina manliga vänner gör det än att din kvinnliga partner känner som du gör. För det är faktiskt stora skillnader i hur män och kvinnor blir förälskade. Vi agerar, tänker och reagerar väldigt olika mellan könen.

Det manliga magasinet Askmen.com har gått igenom lite forskning på ämnet samt konsulterat med diverse psykologer och relationsexperter. På så sätt har de kommit fram till dessa 5 stora skillnader i hur män och kvinnor blir förälskade. Väldigt intressant om jag får säga det själv.

OBS: Eftersom detta handlar om psykologi och beteendevetenskap så är inget 100% sant i alla fall. Det är mer av en generell bild av majoriteten. Så dina/din sambos erfarenheter/känslor/reaktioner kan skilja sig. Men låt oss nu titta på hur 5 klassiska tecken på förälskelse hos män skiljer sig från kvinnor.

1: Män är mer impulsiva

När män väl känner att en partner känns rätt så är vi oftast betydligt snabbare på gasen än hon. Kvinnor har en tendens att tänka igenom det hela mer noggrant och analysera förhållandets chanser att hålla i längden. Vi män är mer ”all in” när vi känner något speciellt för en person.

2: Män är mer fokuserade på passion

Det här är en intressant punkt, och troligtvis en som kan skapa en del friktion i hemmet.

Mäns kärleksinstinkter fokuserar oftast kraftigt på de fysiska och passionerade aspekterna av ett förhållande istället för de känslomässiga och varma uttrycken. Detta leder allt för ofta till att mannens partner endast uppfattar honom som lustfylld istället för kärleksfull. Vilket i sin tur leder till att kvinnan kan uppfatta mannens kärlek som oäkta och ytlig, vilket så klart inte är fallet, det handlar bara om två olika sätt att se och agera på kärleken.

Kolla även in vår artikel: ”5 Klassiska myter om män!

hur visar män att de är förälskade

3: Män är mer fysiska

För män så är utseendet oerhört mycket viktigare än för kvinnor. Missförstå mig dock rätt, båda könen lägger väldigt stor vikt vid utseendet. Det är dock mycket osannolikt att en man utvecklar kärlekskänslor för någon han först ansåg som trevlig och snäll. Det är snarare så att en uppskattning för kvinnans personlighet kan växa fram med tiden, om det finns en fysisk attraktion från början. Skulle man kunna likna detta vid någon realistisk version av ”kärlek vid första ögonkastet” kanske?

4: Män värderar kul högre än kvinnor

Den här punkten knyter på ett naturligt sätt an till den första. Vi vet alla att kvinnor uppskattar en man med humor, och att det ofta är den första nyckeln till hennes hjärta. Men i det långa loppet är kvinnor lite mer analytiska än så. De värderar en man med ett skarpt huvud på axlarna, som känns stabil. Som nämnt ovan så är de mer benägna att tänka igenom förhållandets chanser innan de kastar sig in i det.

Män å andra sidan sätter ett högt värde på en partner de kan ha kul med och som kan slappna av utan att analysera detaljer för mycket. Män är även mer benägna att öppna upp och dela sina känslor med någon han kan slappna av med och som är lätt att komma överens med.

Skillnader I Hur Män Och Kvinnor Blir Förälskade 2

5: Män är mindre benägna att dela sina känslor i början

Jag tvivlar på att jag behöver säga det här, men det tar generellt sett betydligt längre tid för män att våga öppna upp och dela sina känslor med sin partner (shocker, jag vet). För kvinnor kan kännas fullt naturligt att göra det efter bara en kort period, men för män kan det dröja månader eller år. Det är inte förrän de känner sig mycket trygga i relationen som de uttrycker dem muntligt. Istället är män mer benägna att visa sina känslor fysisk, genom beröring, roliga aktiviteter och självklart sex.

Sammanfattningsvis om hur män visar att de är förälskade

Män och kvinnor är väldigt olika, på många sätt kompletterar vi varandra fantastiskt bra, men ibland kan det blir en liten krock i hur vi tänker, agerar och känner.
Vill du få ut det mesta av ditt förhållande så bör du reflektera lite över skillnaderna mellan dig och din partner och diskutera dessa tillsammans. ”Communication is key” som man säger.

OBS igen: Allt detta är väldigt generaliserande, och ingen människa är svartvit. Men det finns forskning som pekar på att dessa skillnader är tydliga mellan könen. Det betyder dock inte att det enda män vill ha är snygga tjejer som bara gillar att ha roligt. En nypa salt och allt det där du vet.
Men förhoppningsvis har vi kanske till viss del lyckats besvara de uråldriga frågorna: ”Hur visar män att de är förälskade?” Och ”Hur visar kvinnor att de är förälskade?”.

Föregående artikel10 Myter Om Överlevnad Du Absolut Inte Skall Gå På
Nästa artikelNästan Allt Du Läser Om Pokemon Go Är Fake!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.