Vi hjälper dig få till en bra Tinder-bio…

Att skapa en bra bio på Tinder kan vara en utmaning, särskilt för killar! Bion tillsammans med dina bilder är det första intrycket du gör, så det är så klart kritiskt för att du ska få bra matcher.

I den här guiden går vi igenom 6 konkreta tips för en bra Tinder-bio, samt ger dig några tydliga exempel. Scrolla ned för att hitta våra 5 tip för en bra Tinder-presentation som kille, men först, lite data.

Vi frågade 1000 tjejer vad de föredrar

För att göra det här så bra och kvalitativt som möjligt så frågade vi 1000 Svenska tjejer vad de gillar och inte gillar i en Tinder-bio. Förutom några udda outliers så var de faktiskt rörande överens, och en sammanfattning av deras svar blev grunden för den här guiden, i hopp om att kunna hjälpa dig med din profil!

Några intressanta saker från vår undersökning

 • 76% av alla tjejer sa att de uppskattar en kreativ och unik Tinder-bio, något som sticker ut
 • 92% Sa att de verkligen föredrar en profil med lite humor
 • Endast 3% sa att de gillar en bio med bilder där killen inte har någon tröja eller på något annat sätt visar upp sin kropp. Du ska helt enkelt inte inkludera detta om du vill ha en bra Tinder-bio som kille
 • 55% Var tydliga med att de älskar när bions känns genuin och innehåller lite ärlighet
 • 93% Tittar först på ALLA bilderna innan de läser texten (ingen överraskning där va?)
 • Bara 14% uppskattade när en profil innehöll klyschor som ”Prins söker prinsessa” eller ”Jag letar efter någon att skämma bort”
 • Bara 6% sa att de gillar en bio som känns skrytig, med massa bilder från exeptionella resor, extravaganta middagar och coola fester. De allra flesta tjejerna föredrar en profil som bättre framhäver det vanliga livet

Ovanstående är bara några kort utdrag från den undersökning vi gjorde där vi ställde 15 specifika frågor till 1000 Svenska tjejer och vad de gillar och ogillar i en killes Tinder-profil. Och på tal om allt detta, kolla även in vår stora undersökning om vad kvinnor vill ha hos en man!

Men låt oss nu gå vidare, till tipsen!

tinder bio killar

5 Tips för en bra Tinder-bio som kille

Här är våra 5 bästa tips när du ska skriva din Tinder-bio.

1: Var specific

I stället för att skriva en allmän presentation som ”Jag gillar att resa och träna”, försök att vara mer specifik och berätta om vad du gillar att göra när du reser eller vilken typ av träning du gillar. Det hjälper andra att få en bättre uppfattning om vem du är och vad du gillar.

2: Var ärlig

Det är viktigt att vara ärlig i din presentation, så att du inte skapar falska förväntningar eller ljuger för att få svar. Våga vara dig själv och skriv om vem du är och vad du gillar.

3: Välj bra bilder

Bilderna du väljer är viktiga, eftersom de är det första som andra ser när de swipar igenom profilerna. Välj bilder där du ser bra ut och som visar vem du är, till exempel genom att visa dina intressen eller hobbyer. Försök att undvika att ha alltför många gruppbilder eller bilder där det är svårt att se vem du är. Hur jobbigt det än må låta så är bilderna en av de absolut viktigaste aspekterna när du bygger en bra Tinder-bio som kille, det går inte att undgå.

4: Var kreativ

Försök att skapa en presentation som sticker ut genom att vara lite kreativ och rolig. Du kan till exempel skriva en lista över 10 saker som du gillar eller en kul presentation där du använder emoji och gör referenser till populära filmer eller tv-serier.

5: Var inte för seriös

Det är viktigt att inte ta allt för allvarligt och att ha kul när du skriver din presentation. Försök att undvika att skriva en alltför formell eller seriös presentation, eftersom det kan göra att du verkar ointressant eller oengagerad.

tinder bio tips kille

Sex exempel på bra Tinder-bio för killar

 1. ”Hej! Jag heter [namn] och är en 26-årig kille som gillar att resa till Europeiska storstäder, träna crossfit och umgås med vänner. Just nu är jag på jakt efter någon som gillar att ha kul, prova nya saker (till exempel att stå ut med mina nördiga vänner) och som inte tar sig själv alltför seriöst. Swipe höger om du gillar vad du läser!”
 2. ”Jag är en kille på 29 år som försöker lära mig laga italiensk mat, gillar att läsa trötta Svenska deckare och gå på indie-konserter. Om du också är en mat- och musikälskare så skulle det vara kul att prata lite mer! Swipe höger om du vill veta mer.”
 3. ”Hej där! Jag är en sportig kille på 32 år som gillar att spela fotboll (korpen) och löpa i skogen. Jag söker efter någon som också gillar att hålla sig i form (men som inte håller på med galna dieter) och som vill hitta på saker tillsammans. Swipe höger om du tror att vi skulle passa bra ihop.”
 4. ”Jag heter [namn] och är en kille på 24 år som gillar att resa, fotografera och upptäcka nya platser i exotiska länder. Jag söker efter någon som också gillar att uppleva nya saker och som inte är rädd för att ta sig an nya utmaningar, men som typ var tredje dag hellre bara slötittar på Netflix. Swipe höger om du tycker att det låter intressant!”
 5. ”Hej! Jag är en kille på 28 år som gillar att laga mat, se på film och spela videospel. Om du också är en matälskare och gillar att mysa på soffan med en bra film så skulle det vara kul att träffas! Swipe höger om du tycker att jag låter intressant.”
 6. ”Jag är en kille på 31 år som gillar att hitta på saker tillsammans med vänner, gå på pubar och ha kul. Om du också är en social person och gillar att umgås med andra så skulle det vara kul att hitta på något tillsammans. Swipe höger om du tycker att det låter spännande!”

Mer komplicerat än så behöver det inte vara för att få till en bra Tinder-bio som kille

tinder bio kille exempel

Sammanfattningsvis om att skriva en bra Tinder-bio som kille

En Tinder-bio hjälper dig att få svar och träffa intressanta personer, vilket i sin tur faktiskt är nyckeln till att vara intressant själv att träffa nya människor. Här är våra tips i kortet:

 1. Var specifik och ge detaljer om dina intressen, hobbyer och vad du söker efter i en match.
 2. Var ärlig och rakt på sak om vem du är och vad du söker.
 3. Välj högkvalitativa bilder som visar dig från din bästa sida och ger andra en uppfattning om hur du ser ut och vad du gillar att göra.
 4. Var kreativ och hitta på något som sticker ut och visar din personlighet. Använd humor, gör referenser till populärkultur eller dela något unikt om dig själv.
 5. Var positiv och undvik negativ eller konfrontativt språk.

Lycka till!

Föregående artikel5 Saker Framgångsrika Män Gör På Måndag Morgon
Nästa artikelHur Ska Ett Par Byxor Sitta? – Guiden Till Bra Passform
Jag gillar smarta grejer och mänskliga interaktioner. På Obsid skriver jag om dating, relationer och om allt det här med att vara man i vår tidsålder, och så lite blaj så klart.