Betalt reklamsamarbete med Nätdejtingtips.se

Om du satsar på nätdejting så bör du följa dessa 8 tips…

Nätdejting som koncept behöver knappast någon introduktion. Alla vet vad det är och hur det fungerar. Men det finns en hel del saker de flesta inte vet om hur man ökar sina chanser att hitta kärleken via nätdejting. Här är våra 8 mest värdefulla och konkreta nätdejtingtips.

Vilken dejtingsite är bäst?

Innan vi går in på våra tips och råd så vill vi tipsa om nätdejtingtips.se, det är en oberoende site som hjälper dig jämföra olika dejtingsidor. Att välja rätt typ av site för dejting online är ett viktigt steg, eftersom det innebär att du kommer vara på samma site som likasinnade människor.

1: Var ärlig

Det är extremt vanligt med lögner inom nätdejting, men bara för att det är vanligt så betyder det inte att det funkar. Det kan kännas lockade att krydda sitt ”cv” lite, men kom ihåg att om det går som du vill så kommer du behöva leva upp till de lögnerna, vilket kan vara omöjligt beroende på vad du ljugit om.

Ditt mål är inte att snacka med folk på nätet och få lite bekräftelse av det, nej målet är ju att träffa någon och dela livet med. En lögn som kanske leder till en första dejt kan vara lögnen som förstör alla chanser till en riktig relation.

tips nätdejting

2: Var positiv

Det kan låta fake eller konstlat men faktum är att ingen gillar negativa människor. Det är inte charmigt, det är inte roligt och det är inte givande på något sätt. Magnus Betnér är inte så kul som han tror att han är, han är bara negativ.

Ett av de viktigaste råden av alla när det gäller nätdejting är att vara positiv, oavsett om du själv tycker att positiva människor är jobbiga och oavsett om du känner dig negativ. Att ha en negativ ton eller presentationstext kommer stöta bort alla potentiella matchar.

3: Låt inte den andra personen göra jobbet

Det spelar ingen roll om du är tillbakadragen och ”inte vet vad du ska säga”, du kan inte lägga över ansvaret att driva konversationen eller dejten framåt, det är något ni måste göra tillsammans.

Det mest effektiva är att intala dig själv att du bär hela ansvaret att få samtalet eller dejten att gå framåt, på så sätt kommer du inte fastna i ett passivt läge och riskera att allt bara fryser emellan er. Om du antar att allt ansvar ligger på dig, och din dejt gör samma sak, ja då kommer ni få en fantastisk dejt där båda känner att allt bara flyter på.

nätdejtingtips

4: Var kortfattad men tydlig och trevlig i den första kontakten

Ingen gillar att få en roman skickad till sig, så var kortfattade men trevlig och tydlig i det första meddelandet.

På tal om det, kolla in vår artikel: Våga gå fram till tjejer. Den kan hjälpa dig med den första kontakten, oavsett om den är online eller på stan.

5: Drick inte för mycket på första dejten

Alkohol får oss alla att slappna av, åtminstone i måttliga mängder. Det är just måttan som är nyckeln här, så se till att begränsa ditt alkoholintag på den första dejten, det är lätt att det drar iväg och du blir allt för öppen och frispråkig. Kom ihåg, vi är inte alls lika charmiga när vi är fulla som vi själva tror.

lyckas med nätdejting

6: Ljug inte för dig själv

Här är ett lite otippat tips som inte många tänker på. Det är så klart viktigt att vara flexibel och inte för principfast när man dejtar och i ett förhållande, annars funkar det inte. Men  du ska heller inte tumma för mycket på dina principer och vad du känner. Inom nätdejting är det väldigt vanligt att folk hamnar i ett läge där de ”tar vad som helst”, just eftersom man vet hur härligt det är med bekräftelse. Men om du tummar på vad du faktiskt är ute efter bara för att du fick en match och någon att prata med så kommer du garanterat att ångra dig inom kort. Var tydlig med dig själv, så att du vet vad du är ute efter och var försiktig med att acceptera något annat.

7: Var redo att prova något nytt

Ett förhållande är två personer med olika viljor och olika preferenser som möts och trivs ihop. Det är sällan ett förhållande består av två personer som tänker och tycker likadant om allt. Med det sagt så är det extremt viktigt att du är öppen för nya saker. Du kan inte förvänta dig att din dejt ska gilla exakt samma sak som du och bara vilja göra sånt du är bekväm med. Om du hatar att dansa men din dejt älskar att dansa, utmana då dig själv och prova, det enda som skulle kunna hända är att ni har kul.

nätdejting tips

8: Göm inte ditt ansikte på din profilbild

Om du är osäker på dig själv så kan det kännas tryggt att välja en profilbild där du har solglasögon på dig (för vi är ju faktiskt coolare med solglasögon), eller där du är en bra bit från kameran, gör inte det. Att gömma sitt ansikte på profilbilden är ett klassiskt misstag många gör. Ett dolt ansikte på profilbilden utstrålar osäkerhet, ovilja att mötas halva vägen och faktiskt också lite creepyness. Göm inte ansiktet, var stolt för den du är.

nätdejting hur lyckas man

Sammanfattningsvis

Om du vill fina kärleken via nätdejting så bör du följa dessa 8 råd:

  1. Var ärlig – Alla lögner du drar kommer du behöva svara upp på förr eller senare.
  2. Var positiv – Negativitet är inte charmigt, det är heller inte roligt och det kommer garanterat att stöta bort alla potentiella dejter.
  3. Låt inte den andra personen göra jobbet – Sitt inte passiv på er dejt eller i er mailkonversation, ta kommando och driv samtalet framåt.
  4. Var kortfattad men tydlig och trevlig i den första kontakten – Ingen gillar att få en roman skickad till dem, särskilt inte vid första kontakten.
  5. Drick inte för mycket på första dejten – Alkohl lugnar oss så länge vi dricker med måtta. Var försiktig med alkoholen.
  6. Ljug inte för dig själv – Det är lätt att ”tacka ja till vad som helst” bara för att få bekräftelse, men varje gång du tummar på dina principer så kommer du längre ifrån det du egentligen är ute efter.
  7. Var redo att prova något nytt – Ett förhållande består av två personer som tycker olika och som gillar olika saker. Våga prova något nytt, annars kommer du aldrig ha en lyckad dejt.
  8. Göm inte ansiktet på profilbilden – Ett alldeles för vanligt misstag. Välj inte en bild där du bär solglasögon eller står lite för långt ifrån kameran, det utstrålar bara osäkerhet och en ovilja att mötas halva vägen.

Lycka till!

Föregående artikel4 Hobbies Som Ökat Mest Under Corona-Epidemin
Nästa artikel5 Livsläxor Att Ta Med Sig Hem Från Blackjackbordet
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.