Corona-krisens mest populära hobbies…

Under denna udda vår och sommar som präglas av Corona-epidemin har många behövt ändra sina vanor och hitta nya saker att sysselsätta sig med. I den här artikeln har vi sammanställt de 4 hobbies som ökat mest i populäritet under krisen. Kanske kan den inspirera dig till att hitta en ny och rolig hobby?

1: Baka bröd

baka bröd corona-krisen

Brödbak kan låta otippat, men det är faktiskt sant. Under krisen har man har sett en kraftig ökning av antalet inlägg på Instagram med hashtags som ”bread” ”bröd” ”breadbaking” ”realbread” och ”artisanbread”, något som tyder på att det bakats en väldig massa mer bröd. Men varför just bröd kan man ju fråga sig? Vår teori är att bröd är en så oerhört fundamental och basal del av matlagning att man på något sätt dras till den när det ligger kris i luften. Att kunna baka sitt eget bröd är ett teckan på självförsörjning, något många blivit intresserade av under Corona-krisen.

2: Valutahandel

valutahandel hobby corona-krisen

Världsekonomin har drabbats hårt under våren och sommaren, men som med alla stora kriser och perioder av förändring i historien så följs av en period av tillväxt när allt väl ”blåst förbi”. Detta kombinerat med det faktum att alla länder och företag inte drabbas lika hårt har gjort börsen och valutahandel till mycket populära ”hobbies” under Corona-krisen.

Vad är valutahandel?

Börsen känner du så klart till, men valutahandel är inte lika allmänt känt. I grund och botten handlar det om att köpa en valuta för en annan valuta när den ena är svag jämnt emot den andra, och sen göra det omvända när den väl blir starkare. Om du till exempel köper Kinesiska Yuan för Amerikanska dollar när den Kinesiska valutan är svag, och sen köper dollar igen när Yuanen blir starkare jämt emot dollarn så har du tjänat pengar på mellanskillnaden.

Vill du veta mer om hur valutahandel fungerar så är det en bra idé att läsa på om Forex trading på sajter som TradingToplists.com.

3: Löpning

löpning corona

Löpning har fått ett enormt uppsving under Corona-epidemin, något man kan se om man tittar på data från Runkeeper och motsvarande tjänster. Troligtvis har löpning ökat i populäritet för att alla känner ett ökat behov av frisk luft och sol när man tvingats sitta inlåst större delen av våren. Löpning är dessutom bra för immunförsvaret, något jag kan tänka mig att många velat ge en boost för att undvika de värsta Corona-symtomen.

4: Kreativt skapande

hobby corona

Om det är något som fått ett uppsving under våren och sommaren så är det olika formera kreativt skapande, måleri, musikskapande och skrivande för att nämna några. Med alla denna fritid hemma, och alla begränsningar i vilka aktiviteter man kan ägna sig åt så har behovet av kreativitet behövt få sitt utlopp någon annanstans. Är du en regelbunden användare av Instagram eller Pinterest så har du säkerligen sett den enorma tillströmningen av människors kreativa bidrag.

Sammanfattningsvis

Corona-krisen har lett till att de flesta behövt ändra sina vanor, vilket i sin tur lett till att väldigt många hittat nya roliga hobbies att sysselsätta sig med och kunna få utlopp för sin kreativitet via. Här är de 4 hobbies man sett störst ökning inom:

  1. Baka bröd – Ja det låter konstigt, men brödbak har ökat enormt mycket under Corona-krisen. Troligtvis för att det är en så kraftig symbol för självförsörjning, något som alltid ökar i perioder av kris.
  2. Valutahandel – Världsekonomin har så klart fått sig en rejäl törn under Corona-krisen, men det är långt ifrån alla bolag och länder som drabbats negativt. Precis som i alla förändringsskeden i historien så leder det till nya möjligheter, något man kan se tydligt inom valutahandel.
  3. Löpning – Frisk luft och motion har blivit ännu viktigare under denna udda vår och sommar. Detta har gjort löpningen till årets mest populära träningsform.
  4. Kreativt skapande – Att vara jobba hemifrån och vara begränsad i flera månader har gjort att många sökt sig till nya sätt att få utlopp för sin kreativitet. Musikskapande, måleri och skrivande har ökat enormt i populäritet under våren och sommaren.

Ta hand om dig!

Föregående artikelLån Till Vad Som Helst: Tänk På Detta!
Nästa artikelNätdejting – 8 Tips Som Ökar Dina Chanser Att Hitta Kärlek
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.