Plaggen, materialen och färgerna som dominerar höstens herrmode 2020…

Hösten präglas primärt av en dressad stil där välputsade derbykängor, skinnhandskar och koftor är de primära plaggen. Men vi ser även en återkomst av shearling-jackan ett av garderobens roligare plagg.

Här är vår take på herrmode höst 2020!

Höstens färger

höstmode herr 2020 röd skjorta

Utöver de klassiska höstfärgerna brun, beige, och marinblå så kommer hösten domineras av rött, inte den dova oxblodsfärgen som var inne för några år sedan, utan en ljusare röd färg som skär igenom höstmörkret.

För stiligast möjliga outfits så rekommenderar vi på att du jobbar med röda accessoarer snarare än klarröda byxor eller en klarröd kavaj. Självklart är det snyggt med färgglada kläder men när det gäller stil så gäller oftast devisen 'less is more'.

Höstens material

Hösten domineras som alltid av stickat och ull, eftersom det blir kyligare så är det naturliga material att vända sig till. En ullrock eller skepparkavaj är alltid ett oslagbart val av ytterplagg och i år gör den stickade koftan stark entré. Så kortfattat är det stickat och ull som dominerar i höst.

Höstens mönster

engelskt stil rutig kostym

I höst vill du jobba med rutigt. När det gäller höst- och vinterkläder så brukar rutigt vara populärt, eftersom det är ett så klassiskt material inom Engelskt herrmode, som brukar vara stilen som flest förknippar med höst och vinter.

Ett oerhört snyggt plagg under höst och vinter är den rutiga kavajen. Så kolla in vår stilguide till hur du snyggast bär en mönstrad kavaj och börja leta snygga kavajer inför hösten!

På överkroppen – herrmode höst 2020

Vi går in i detalj på överkropps-plaggen som gäller i höst.

Koftan gör entré

outfit kostym med kofta beige byxor

Den stickade koftan är ett av höstens nyckelplagg. Det härliga med koftan är att den gör det enkelt att reglera temperaturen (vilket är ett problem under hösten) samtidigt som den hjälper oss jobba med lager på lager på ett snyggt sätt.

För snyggast look så bär du koftan tillsammans med en skjorta. Tänk då på att färgmatcha dessa två, antingen i en monokrom outfit eller med kompletterande färger. Säkrast är att köpa en kofta i någon av de neutrala färgerna, detta gör det enkelt att matcha den med alla dina skjortor och byxor. En snygg outfit är marinblå kofta, mörkgrå chinos och en vit skjorta.

Kom också ihåg att aldrig kombinera koftan med en t-shirt. Det blir alldeles för ”slafsigt”, det ser helt enkelt inte snyggt ut.

Snygga koftor hittar du på Care of Carl, Arket och COS.

Shearling-jackan

herrmode höst 2020 shearlingjacka

Ett av höstens lite roligare trend-plagg är shearling-jackan. Denna klassiska jacka gjorde entré i modevärlden efter att andra världskrigets piloter använde den som uniform.

Traditionellt är det en skinnjacka fodrad med lammpäls, men det är också vanligt att den är i mocka med lammpäls på insidan. Oavsett skinn eller mocka så är det ett statement-plagg som kräver sin man för att bära upp den.

shearlingjacka piloter herrmode

Shearling-jackan är generellt sett ett avslappnat vardagsplagg men det finns modeller med mer diskret pälskrage som lämpar sig utmärkt i kombination med en kostym eller annan dressad outfit.

Shearlingjackor hittar du på Care of Carl och Arket.

Puffer-västen

höstmode 2020 herr puffer väst

Den tunna västen gjorde succé förra året, och väst-trenden hänger kvar än. I år handlar det dock om en lite tjockare variant, den så kallade puffer-västen. En fyllig dunväst som håller dig varm.

Absolut snyggast är om du matchar den här typen av väst med en kavaj hålla dig varm både om torson och armarna. Beroende på hur tjock västen är så kan du antingen bära den under kavajen eller över kavajen.

Kolla in vår stilguide: ”Väst under rock och kavaj” för mer tips på hur du bär upp dunvästen på snyggast möjliga sätt.

Snygga och värmande västar som funkar både över och under kavaj hittar du på Peak Performance.

På benen – herrmode höst 2020

Vad pryder vi våra ben med i höstkylan?

Chinos!

beige kavaj blå chinos

Vi är aldrig sena att slå ett slag för chinos här på Obsid, men det tåls att upprepas om och om igen. Om det är något Svenska män behöver lära sig så är det att jeans inte är den  byxan som finns. Jeans är ett neddressat plagg, även om du bär svarta jeans så är det fortfarande väldigt casual. Chinos å andra sidan är ett av modevärldens mest mångsidiga plagg.

Chinos är oftast ett bättre alternativ till jeans, och detta är extra sant i höst. Hösten 2020 är chinos det viktigaste plagget på benen.

Snygga chinos hittar du på Care of Carl, Arket och Mr Porter.

Skor hösten 2020

Vi tar en närmare titt på skorna som gäller när det kommer till herrmode höst 2020. Är det mån tro Chelsea boots ännu ett år?

Ordentliga dress-boots

Det är viktigt att skilja på så kallade dress boots och chelsea boots. Chelseabootsen har varit den primära skon för höst och vinter i 5-6 år nu, men i år är det dress boots som gäller. Ett bra exempel är skon här nedanför, en hög derby-känga.

Snygga kängor i kategorin ”Dress boots” hittar du på Spartoo och Care of Carl.

herrmode höst 2020 skor derbykängor

Stilrena sneakers med tjock sula

sneakers herr 2020 stil

Precis som förra året är sneakers med tjock sula en av årstidens hetaste trender. Det du är ute efter är enfärgade och stilrena sneakers i skinn eller mocka, med en tjock gummisula. Du ska dock inte förväxla dessa med dessa horribelt fula Fila-skor med ”chucky” sula. Nej här handlar det om finess och stil, inte 90-tals-nostalgi.

Sneakers av detta slag hittar du på Spartoo och Care of Carl.

Accessoarer hösten 2020

Låt oss titta på accessoarerna som gör störst avtryck hösten 2020.

Oavsett vilken typ av accessoarer du är ute efter, handskar, scarfs, slipsar eller flugor så rekommenderar vi Arket, de är i särklass bäst i Sverige på accessoarer av alla slag.

Snygga handskar

herrmode höst 2020 handskar

Nu snackar vi inte avklippta stickade fingerfantar eller klumpiga tumvantar. Nej i höst, och vinter, är det smäckra, välsittande skinnhandskar som gäller. Detta blir hösten primära accessoar.

Riktigt bra handskar i både skinn och mocka hittar du på Arket.

Slips

brun kavaj blå skjorta grön slips

Slipsen har aldrig varit ute, men dess populäritet kommer och går med åren, och 2020 är ett slipsår!

Behöver du köpa nya slipsar så rekommenderar vi Arket, där hittar du garanterat något som passar dig och din stil.

Beanie-mössor

herrmode höst 2020 mössa

I höst vill du hålla huvudet varmt med en klassisk ”fisherman beanie” se bild nedan. Det är viktigt att poängtera att du inte är ute efter en klassisk ”pundar-beanie” som hänger på bakhuvudet. Det som är snyggast i höst är en någorlunda liten beanie som knappt täcker öronen, självklart en stickad sådan.

Mössor i kategorin ”fisherman beanie” hittar du bäst på Care of Carl. Polo Ralph Lauren har en riktigt snyggt modell som varit populär de senaste 2-3 åren.

Sammanfattningsvis om herrmode höst 2020

Höstens herrmode är väldigt klassiskt med bara några få nya tillskott. Men det är trots det årets absolut stiligast årstid, som alltid.

Färger och mönster

När det gäller färger så är de klassiska brunt, grått och beige alltid lika populära. Men vi ser också ljusa och klara röda färger som sticker ut. Jobba med dessa bland dina accessoarer.

Bland mönster så är det rutigt som gäller, särskilt rutiga kavajer! Kolla in Care of Carl för ett bra urval.

På överkroppen

I år gör den stickade koftan stark comeback, kombinera den med enfärgade skjortor för snyggast look.

Årets roligaste tillskott är shearling-jackan. Denna härligt grova men ändå mjuka typ av jacka är oerhört snygg på de som kan bära upp den med stil. Leta efter jackor med mindre fokus på lammpäls-detaljerna om du vill bära den i dressade sammanhang.

Vill du hålla dig varm med maximal stil så är puffervästen åter inne. Förra året var det den tunnare varianten av dunvästen som gällde, men i år är det den fluffigare storebrodern som gäller. Den funkar lika bra att bära under som över kavajen.

Snygga shearlingjackor hittar du hos på Care of Carl, och puffer-västen finns, som alltid, på Peak Performance.

På benen

Benen pryder vi med chinos. Undvik den gamla svenska fällan att alltid luta dig tillbaka på jeansen så fort sommarens värme försvinner. Jeans är inte dressat, och jeans funkar inte alls i alla situationer. Ta för vana att börja bära chinos som primärt plagg på benen, de är så gott som alltid snyggare.

Skor

På fötterna är det dress-boots som gäller, t.ex. klassiska derbykängor, gärna välputsade sådana. I mer avslappnade sammanhang vill du bära stilrena och enfärgade sneakers med tjock gummisula, den klassiska varianten från Axel Arigato funkar utmärkt (köp dem på Care of Carl).

Accessoarer

Ordentligt, snygga skinnhandskar och ”fisherman beanies” är höstens primära accessoarer. Men vi ser även slipsen göra entré, även om den så klart aldrig försvunnit så får den nytt liv den här hösten.

Accessoarer av alla slag hittar du på Arket.

Det var vår take på herrmode höst 2020, lycka till med höst-stilen!

Föregående artikelVilken Dejtingsida Är Bäst? Hitta Rätt Sida För Dig
Nästa artikelRetrospelen Som Blivit Populära Igen
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.