Vill du bli en bättre man?

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du våra bästa tips, råd och guider, rätt i din inkorg varje fredag!

Så får du skor som du kan spegla dig i…

Ett par skinnskor mår bäst när de är välputsade. Självklart kan man inte stå och putsa dem varenda morgon som någon form av värnpliktig tonåring, men när du ska göra något lite utöver det vanliga, då ska de glänsa!

Men har du inte tillgång till en sån där cool skoputsmaskin som står i lobbyn på alla hotell så kanske du frågat dig själv, ”Hur putsar man skor så att de blir riktigt blanka egentligen?”, det ska du så klart få svar på.

Utrustningen du behöver

För att kunna putsa skor så behöver du de här 3 sakerna:

  • Skoborste
  • Skokräm
  • Vax
  • 3 st Gamla strumpor

hur putsar man skor tips

Putsa skorna i 5 enkla steg

Att putsa skor riktigt blanka och fina är verkligen inte komplicerat. Du behöver varken en skoputsarpojke från 30-talet eller några avancerade maskiner. Det enda du behöver är en borste, skokräm, vax och lite strumpor som du ändå borde slänga.

Så här putsar du skorna i 5 enkla steg!

1: Rengör skon

Rengör skon med skoborsten. När all grov smuts är borta så trär du den första strumpan över handen och fuktar den något. Putsa sedan skon ren från smuts. Det är viktigt att den är ren och fin, annars blir det problem när skokrämen och vaxet skall appliceras.

2: Gnugga in skon med skokräm

Dutta på lagom med skokräm och trä sedan strumpa nummer 2 över handen. Jobba in skokrämen så att hela skon täcks av en jämn färg.

3: Putsa bort överflödig skokräm

När skon är täckt med skokräm så tar du försiktigt bort överflödig kräm med andra sidan av strumpan och putsar upp skon tills det inte syns att den är täckt med skokräm utan ser naturlig ut.

4: Applicera vaxet

Trä på den sista strumpan och ta en bit vax i handen. Värm vaxet i handen och jobba sedan in det i lädret.

5: Jobba in vaxet noga

Vänd på strumpan och polera skorna tills du får till den där härliga glansen du är ute efter!

Behöver du nya skor att putsa upp?

Kolla in vår webbshop, eller ta en titt på några av de utvalda skorna nedanför. Du kan enkelt sortera dem efter färg och stil!

hur putsar man skor skokräm

Sammanfattningsvis

Som med så mycket annat så är noggrannhet en viktig egenskap när man ska putsa skor. Var noga med att inte lämna några kanter eller klumpar av vare sig vax eller skokräm.