Beige, blommigt och ton i ton

De stora färgerna våren 2016 är utan tvivel beige och grå. De allra flesta av de stora märkena inom herrmode satsar hårt på kombinationen beige, grå och ton i ton, som vi ser på bilderna nedan.

Här är Massimo Dutti och Zara Mans tolkning av vårmode 2016 herr.

Zara

Som nämnt ovan så är beige vårens stora färg, vilket är ganska lustigt för det är definitivt inte en färg som är känd för att vara lätt att bära upp. Men den ackompanjeras tacksamt nog av marinblå, och tillsammans blir de vårens färgpalett.

Stilmässigt så kör Zara hårt på rak passform, väldigt figurlöst. Vilket jag personligen inte tycker går speciellt bra ihop med den personlighetslösa beiga färgen. Men smaken är ju delad.

Vårmode 2016 Herr zara man 1 Vårmode 2016 Herr zara man 2

”All in Blommigt”

I år kommer mönstrat som sagt vara en riktigt stark trend, man kan säga att det var en mjukstart förra året och att vi i år kommer nå peaken av trenden. Så i år är det som sagt hög tid att investera i ett eller två mönstrade plagg.
Men stressa ned, du behöver inte nödvändigtvis köra på Zaras skjorta här nedanför, det räcker med en dovt mönstrad marinblå t-shirt eller ett par riktigt blommiga bröstnäsdukar från Eton som kompletterar din enfärgade skjorta på ett snyggt sätt.

Vårmode 2016 Herr zara man 3 Vårmode 2016 Herr zara man 1

Massimo Dutti

Det Spanska märket Massimo Dutti är en ständig favorit bland oss här på redaktionen. År efter år levererar de så där perfekt avslappnat dressade outfits som är både lätta att bära upp men samtidigt sticker ut precis tillräckligt mycket, kudos Spaniards!

I år är det som sagt grå, beige och ton i ton som står på mode-menyn, men MD bryter av snyggt med lite mer tidlöshet genom att blanda in marinblått för att bryta av det ljusa och få lite mer balans.

Vårmode 2016 Herr Massimo dutti 1 Vårmode 2016 Herr Massimo dutti 1 Vårmode 2016 Herr Massimo dutti 3

Klassiskt stiligt

Tittar man på plaggen som MD presenterar så är det klassiskt stilig som gäller. Vi ser mjuka kavajer i kombination med chinos, skjortor och en trenchcoats. Klassiskt hela vägen, men utan att bli tråkigt.

Tittar man lite mer noga så ser man dock att t-shirt och kavaj trendar starkt, detsamma gäller den stickade tröjan under kavajen. Två stilar jag personligen uppskattar riktigt mycket.

Vårmode 2016 Herr Massimo dutti 4 Varmode 2016 Herr Massimo dutti 5 Vårmode 2016 Herr Massimo dutti 5

Föregående artikelThe Huntsman – Winter’s War Trailer – *Sponsrad Video*
Nästa artikel6 Bra Kosttillskott För Män – Oavsett Livsstil
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.