Börja med de här 6 sakerna om du skall tillsätta något

Kosttillskott är en ganska snårig djungel. Det finns ständigt nya produkter på marknaden. Det är en ganska svår industri att orientera sig i, oavsett om man är ny eller gammal i gamet.
Så istället för att lägga massor av din tid på att orientera dig fram till ”Bästa kosttillskottet” eller ”XXL BEAST MEGA BOOST” så tänkte vi göra det enkelt för dig: 6 bra kosttillskott för män, oavsett vilken träningsnivå du ligger på. Det vill säga allt från en gymråtta till en soffpotatis.

1. Vitamin D

Vitamin D är också kallat för solvitamin. Vitamin D skapas av att kroppen vistas i solen. För oss som bor norrut kan vi ibland behöva ett tillskott och det boostar även din testosteronnivå. Samtidigt ger det en ökning av din kognetiva funktion, immunsystemet samt skelett, och humör. För du är väl gladare och piggare på sommaren, eller hur?

Vitamin D som tillskott hittar du på Meds.se/Kosttillskott.

2. Omega-3

Fiskolja förekommer numera i flera förgreningar och varianter. En klassiker går dock aldrig ur tiden. Omega-3 är bra för både hjärtat, hjärnan och dina kolestrolnivåer. Om du tar omega-3 regelbundet kan du få vissa anti-inflammatoriska effekter som följd, vilket alltid är trevligt.
I genomsnitt äter många omega-6 i stora mängder. En fettsyra som hittas i processad eller friterad mat. Det är därför viktig att hålla en jämn balans med omega-3. Så äter du sällan färsk fisk kan det vara lämpligt att fundera över ett tillskott av omega-3.

Omega3 som tillskott hittar du på Meds.se/Kosttillskott.

omega 3 lax
Fet fisk är som bekant rikt på omega 3

3. Zink

Om du har ett underskott av zink kan det göra att din testosteronnivå faller. För de som äter mycket rött kött kan ett underskott av zink förekomma. Detta kan orsaka symptom som håravfall och impotens. Det har även visat sig påverka ögonen och huden negativt.

Zink som tillskott hittar du på Meds.se/Kosttillskott.

4. Greens Powder

Det finns ett tillskott som kallas för Greens tillskott. Det är i korta drag en frukt- och gröntersättare. Om det äts enligt vad som föreskrivs på förpackningen kan det vara en bra boost till ditt immunförsvar och därtill återställa pH-balansen i kroppen.
Dock är det, precis som många andra tillskott, inte en ersättare till grönsaker och frukt i sin helhet. Du behöver fortfarande äta rikligt med grönt.

5. Grönt Te

Du kan antingen ta tabletter i form av grönt teextrakt eller dricka en varm kopp te, det är helt upp till dig. Även om kanske koppen är mer njutbart.
I grönt te finner du katekiner som är en typ av antioxidant. Det är en antioxidant som gynnar nästan alla organ i kroppen. I huvudsak bidrar det till att skydda ditt hjärta, hjärna och lever. Det förbättrar också hälsan hos dina blodkärl.
Sist men inte minst så minskar det även risken för att utveckla cancer. Toppa det med lite koffein så förbättras fettförbränningen också. Grönt te blev plötsligt en superdryck!

grönt te kosttillskott
Grönt te, den ”nya” superdrycken!

6. Probiotika

Probiotika, eller bakteriekultur, kan boosta kroppen med godartade bakterier som hjälper till med matsmältningen. Detta i sin tur hjälper också immunförsvaret som stärks. Även om vissa mejeriprodukter innehåller probiotika är det dock sällan tillräckligt för att ge dig rätt mängd.

Probiotika som tillskott hittar du på Meds.se/Kosttillskott.

Sammanfattningsvis

Sammantaget behöver vi oftast inte ta kosttillskott. Allt vi behöver finns generellt sett i maten vi äter. Men ett hett tips kan vara att tänka i följande banor: Om du äter mycket mat som har ett varumärke, ett registrerat namn eller kommer i en låda, är det förmodligen processad mat. I ett sådant läge kan kosttillskott vara nödvändigt, oavsett träning eller inte.

KÄLLABildkälla
Föregående artikelVårmode 2016 Herr – Massimo Dutti & Zara Man
Nästa artikel10 Cloverfield Lane – *Sponsrad Video*
"If you need a friend, get a dog". Ibland citerar jag fiktiva personer, ibland skriver jag om dem. Men för det mesta är det en lögn. När jag inte unnar mig en India Ale från Nils Oscar på "bästkusten" läser jag om sådant som intresserar mig. Jag önskar jag kunde säga att jag alltid är objektiv. Men det vore två lögner i samma bio. Det värsta som finns? När personer säger "enligt min åsikt" - Jag vet att det är din åsikt, det är du som säger det."