Ditt testosteron gör dig inte bara arg och våldsam

Som sagt så har testosteron överhängande positiva egenskaper på kroppen och ditt psyke. T.ex. så påverkas din sexlust, din muskeltillväxt och din självkänsla positivt av ökat testosteron. Så man kan enkelt sammanfatta det som att du vore dum om du inte ville ha lite mer av det. Men på naturligt sätt så klart, steroider är ju bara för nötter, det vet vi allihop.

Så förutom att göra en power pose, här är 5 sätt att öka testosteron naturligt!

 1: Träna tungt

Träning är fantastiskt, det hjälper bokstavligen talat mot allt från fetma och dåliga blodvärden till ångest och rastlöshet. Om du inte riktigt känner dig nöjd med situationen så rekommenderar jag att träna lite först, och känna efter senare.

Men till saken. Det absolut snabbaste sättet att öka ditt testosteron naturligt är att styrketräna, och specifikt att träna stora muskler. Knäböj, Bänkpress och Utfall är perfekta övningar att köra om du vill boosta ditt testosteron på nolltid.

naturligt testosteron träna
Bänkpress är en perfekt övning för att öka testosteron naturligt

2: Gå ut i solen!

Sitter du inne vid en dator hela dagarna så är det ganska troligt att dina testosteron-nivåer är mycket lägre än vad de borde vara. Soljus ger oss vitamin D, och vitamin D hjälper dig öka testosteron naturligt. Så ge dig ut i solen, eller köp åtminstone en burk med vitamin D-tillskott!

3: Stressa ned

Eftersom stresshormonet Kortisol hämmar testosteron-produktionen så påverkar stress självklart ditt testosteron väldigt mycket. Vill du öka ditt testo och samtidigt förbättra din allmänhälsa så rekommenderar jag att försöka bli av med din stress.

Känner du att du behöver hjälp med stressen så rekommenderar jag dig att börja läsa vår guide till att stressa ned och vår andra guide till hur du kan förebygga stress.

bli-av-med-stress
Stressa ned, stresshormonet kortisol hämmar nämligen testosteron-produktionen i kroppen

4: Ät nyttigt fett

Nyttigt fett hjälper dig inte bara få en skön mättnadskänsla, de ökar även din testosteron-produktion helt naturligt. Exempel på nyttigt fett hittar du i Avokado, nötter och grillad kyckling.

öka testosteron naturligt
Nötter är en utmärkt källa till nyttigt fett

5: Ät Zink och E-vitamin

Ja faktiskt. Till och börja med så är produktionen av testosteron är beroende av Zink, och studier på labratoriermöss har visat att ett ökat intag av E-vitamin leder till högre testosteronnivåer. Källa: Wikipedia.

Sammanfattningsvis

Nivåerna av testosteron i kroppen minskar naturligt med åldern, men det finns en hel del saker du kan göra för att bibehålla höga nivåer, helt utan piller, sprutor eller andra suspekta preparat. Här är 5 sådana saker:

  1. Träna tungt – Tunga basövningar som bänkpress och marklyft är fantastiska för att boosta ditt testosteron
  2. Gå ut i solen – Brist på solljus påverkar dig negativt på en mängd olika sätt, ett av dem är brist på D-vitamin, och utan vitamin D så blir din testosteron-produktion lidande
  3. Stressa ned – Stresshormonet Kortisol hämmar faktiskt produktionen av testosteron, så stressa ned och hitta orsaken till din stress så att du kan eliminera den vid roten
  4. Ät nyttigt fett – Nyttigt fett hjälper till att boosta produktionen av testo, så är ägg, avokado och fet fisk!
  5. Zink och vitamin E – Testo-produktionen är i grund och botten beroende av Zink, och labbtester har visat att ett ökat intag av vitamin E korrelerar med högre testosteronvärden

Där har du det, 5 sätt att naturligt öka ditt testosteron. Lycka till och ta hand om dig!

Föregående artikel5 Makalösa bilder från Kinas isfestival! – Sanslöst coolt
Nästa artikel33 Smarta Life Hacks och 2 stycken rätt kassa
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.