En så kallad 'Power Pose' är ett vedertaget uttryck inom personlig utveckling och coaching, och den kan hjälpa dig att få mer pondus och en starkare självkänsla

Konceptet bakom Power Posen är att kroppen ökar testosteronnivåerna när man intar denna pose. Det blir som en minidos av storhetsvansinne och det ger bäst effekt om man faktiskt kan intala sig själv att man har kraft, makt och kontroll. Det hela kan låta konstigt och banalt, men väldigt mycket inom personlig utveckling och coaching handlar om att intala sig själv det man vill känna, mantran är ett bra exempel på detta.

Ett mantra går ut på att man konstant upprepar en vald fras, tyst för själv, frasen är något som man vill bli, eller vill bli bättre på. T.ex. så kan ett mantra låta så här:

Jag är en tålmodig och självsäker person

Detta skulle vara ett mantra för någon som har problem med självförtroendet och som känner att han behöver bli mer tålmodig. Efter hundratals upprepningar under flera veckors tid så kommer personens självuppfattning gradvis att förändras, så länge personen själv är mottaglig för förändring. På samma sätt fungerar Power Posen, när kroppen intar denna position så känner du dig mer självsäker eftersom kroppen ökar testosteronnivåerna i kroppen.

Utöver att öka testosteronnivån i kroppen så sänker en bra Power Pose även kortisolnivåerna. kortisol är ett stresshormon och när testosteron ökar och kortisol minskar så blir det en dubbel effekt av känslan av kontroll och makt.

Har du ett arbete där du behöver demonstrera auktoritet så är Power Posen en övning du bör lära dig att använda, det kommer ge dig en bättre känsla inför viktiga möten med kunder eller anställda.

Power Pose!

Power Pose - Fördelar
Power Pose
Föregående artikelDärför Skall Du Alltid Singla Slant Om Du Står Inför Ett Svårt Val
Nästa artikelÅrets baseballkast?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.