Visste du att 17% av Sverige täcks av blåbärsris?

Nej, det visste inte jag heller förrän jag började läsa på lite om det härliga lilla bäret, och tro mig, det finns en hel del att läsa om blåbär. Bland annat kan man läsa spaltmeter om hur extremt nyttiga de är! Och eftersom vårt jobb är att underlätta för dig så har jag sammanställt en lista med de 3 mest fantastiska fördelarna med blåbär!

1: Flavonoider!

Blåbär är mycket rika på flavonoider, ett ämne som fungerar som antioxidanter i kroppen. Antioxidanter är hälsosamma då de skyddar mot fria radikaler, vilket är atomer eller molekyler som kan åstadkomma allvarliga cellskador i kroppen samt även bidrar till kroppens åldrande.

Tack vare de höga halterna av antioxidanter i blåbär så skyddar de kroppen mot en rad allvarliga sjukdomar, t.ex. Cancer och Alzheimers.

Är blåbär nyttigt 2

3: Bra för ögonen

Tack vara blåbärens olika näringsämnen så skyddar de ögat mot åldrande genom att stärka blodkärlen och ögonvävnaden. De kan även motverka ögonkatarr.

4: Bra för magen

Förutom antioxidanter och flavonoider så är bären även rika på polyfenoler, ett ämne som dels fungerar som en antioxidant men också är antimikrobiella, vilket betyder att de har förmågan att döda skadliga bakterier i tarmen, vilket kan minska risken för inflammationer i tarmen. Det är därför man sedan urminnes tider har rekommenderat blåbärssoppa och blåbär när man är magsjuk.

Som vi alla vet så påverkar magen hela kroppen och psyket väldigt starkt. Har man problem med magen så visar det sig väldigt ofta på många sätt, t.ex. dålig hy, dåligt humör, depression etc. Så försök hålla magen glad med blåbär (och en vettig livsstil i det stora hela så klart), så skall du se att en hel del andra bekymmer löser sig på kuppen.

Föregående artikel10 Cloverfield Lane – *Sponsrad Video*
Nästa artikelSlips Under Tröja – Stiligt, Avdramatiserat & Tidlöst
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!