Hur är det nu, är slips under tröja ett stilbrott?

Självklart inte, vad är det för larv? Att ta på sig en tjocktröja över skjortan och slipsen är ett riktigt snyggt sätt att jobba med flera lager, och ett fantastiskt sätt att tona ned den formella slipsen, så att man faktiskt får användning för den.

slips under tröja kontrast färg
Matcha två av plaggen i kontrasterande färger och det tredje i någon av de neutrala färgerna

Ett perfekt sätt att tona ned slipsen

Ja, slipsen är som bekant ofta ansedd som den högsta nivån av formell klädsel (om man bortser från ”specialplagg” så som fracken osv.). En kavaj kan passa utmärkt i alla möjliga sammanhang, och skjortan är ju mannens ”den lilla svart”. Men så fort en slips åker på så ökar formaliteten med 100%.

Att just bära slips under tröja är ett väldigt effektivt sätt att få användning för alla de där slipsarna som ligger i lådan och aldrig får följa med ut på galej. Tröjan tar udden av slipsen och hela outfiten blir plötsligt väldigt mycket mindre formell och lättare att bära upp.

2 Sätt att matcha snyggt

När det kommer till slipsen och näsduken så skall de aldrig matcha varandra direkt, näsduken skall alltid matcha skjortan. Detsamma kan man säga gäller är du bär slips under tröja, undvik att något av de 3 plaggen matchar varandra direkt. Jobba istället med kontraster och de neutrala färgerna.
Här är 2 varianter på hur du kan matcha det hela riktigt snyggt.

1: Monokromt

Satsa på en enda färg och ha alla 3 plagg i olika nyanser som smälter ihop snyggt. Som på bilden nedan. Det här är väldigt enkelt att bära upp och på så sätt också mycket mångsidigt.

slips under tröja 4
Monokromt, stilrent och enkelt att bära upp

2: Kontrast

Satsa på antingen 1 eller 2 plagg som sticker ut och verkligen kontrasterar varandra. T.ex. en orange tröja och en blå slips (som på bilden i början av artikel) tillsammans med en vit skjorta så att allt fokus hamnar på tröjans och slipsens kontrast.

Använd färghjulet i vår artikel: ”Så färgmatchar du kläder snyggt!” om du känner dig osäker på vilka färger som kontrasterar varandra.

Tona ned ytterligare med en cardigan

Om du känner att du vill tona ned ”dressigheten” ytterligare så kan du byta ut tröjan mot en kofta/cardigang. Du får samma känsla av lager-på-lager men koftan gör hela outfiten ännu mindre strikt.

slips under tröja matcha
Vill du tona ned det hela ytterligare så är en kofta/cardigan det perfekta plagget
Föregående artikelÄr Blåbär Nyttigt? – Herregud Ja, De Är Svinbra!
Nästa artikelHur Överlever Man En Hissolycka? – Pro Tip: Stå Inte Upp
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.