Hissen störtar plötsligt ned, vad gör du?

Varje dag åker miljontals människor hiss, och något vi alla tänkt på minst en gång när vi står där är: ”Vad händer om hisskabeln går av? Hur överlever man en hissolycka egentligen???”.
Ja, hur gör man för att maximera sina chanser att överleva? Skall man stå, hoppa, rulla runt?

Lägg dig ned platt på rygg

Din instinkt kommer vara att böja knäna och förbereda dig på smällen. Men det är tyvärr inte rätt sätt, om du vill överleva.
När hissen dundrar ned i marken så kommer det vara omöjligt att hålla uppe din egen kroppsvikt och du kommer ta enorm skada, och troligtvis dö om du fallit mer än 4-5 våningar.

Så det du skall göra är att lägga dig platt på rygg på golvet, mitt i hissen. Gör du det så kommer din kroppsvikt att fördelas så jämnt som möjligt och dina chanser att överleva är betydligt större än om du står upp.

Hur överlever man en hissolycka?

Här nedanför är en väldigt informativ video som förklarar mer, samt även berättar om hur extremt ovanliga hissolyckor faktiskt är.

Föregående artikelSlips Under Tröja – Stiligt, Avdramatiserat & Tidlöst
Nästa artikel4 Bra Benövningar – Fokus På Rörlighet Och Styrka
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.