Mönster marint och denim

Det börjar bli tjatigt att säga det här, men i år (precis som tidigare år) är marint mode ett säkert kort. Det är dock inte en lika stark trend som tidigare år, men fortfarande en självklarhet i var mans garderob 2016.

Vi har tittat närmare på två gigantiska märken och deras kampanjer för våren.
Här är Polo Ralph Lauren och H&Ms tolkning av herrmode vår 2016!

Polo Ralph Lauren

Det här anrika och überamerkanska märket kör på sin klassiska preppystil och gör det lika bra som alltid. Färger vi ser som sticker ut i vår är beige och marinblå.
Det är inga egentliga nyheter bland plaggen, utan Polo Ralph Laurens trogna gamla klassiker, Kavajen, chinosen, västen och sweatern som står i centrum. Men som sagt, de kombinerar dem jäkligt stiligt och lyckas alltid få till den där avslappnade men dressade stilen, preppy helt enkelt.

Herrmode Vår 2016 ralph lauren 1

Mycket beige och marinblå

En av vårens hetaste färger är som sagt beige, men har du (som jag) en ljus hudton och ljust hår så bör du hålla dig borta från den även om den är inne, för nyckeln till en riktigt bra outfit är som bekant att bära det man passar i, inte bara slänga på sig saker som är moderna och trendiga.

Men tack och lov så är mer än en färg trendig i vår, marinblå toppar fortfarande listan över trendiga färger. Och har du en ljus hudton och ljust hår så tenderar marinblått att vara riktigt snyggt, så tack och lov täcker vårens färger upp för varandra.Herrmode Vår 2016 ralph lauren 2 Herrmode Vår 2016 ralph lauren 3 Herrmode Vår 2016 ralph lauren 4

Chinos, jeans och joggers

I vår kommer vi förhoppningsvis att få se lite variation när det gäller underdelen. Här i norden har jeans länge dominerat, men om man tittar på vårsäsongens kollektioner så är det väldigt mycket chinos och joggers (typ som lite mer ”dressade” mjukisbyxor) något jag välkomnar med öppna armar, för satan vad trist det blir med alla jeans hela tiden.
Var lite wild and crazy (läs: helt normal) och våga bryta jeanstrenden, på med chinos och se lite stilig ut!

Herrmode Vår 2016 ralph lauren 5 Herrmode Vår 2016 ralph lauren 6

H&M

Vår Svenska gigant kör på ”the rugged look” med stickade tröjor, funktionella regnrockar och jeansskjortor. En stil som är lätt att bära upp för de flesta.

Herrmode Vår 2016 HM 1

Mönstrat!

Det började visserligen förra våren men trenden håller i sig i vår också. Vi kommer se en hel del mönstrat både i vår men framförallt i sommar, allt från t-shirts till slipsar, skjortor och byxor. Så har du ännu inte några mönstrade plagg så kan det vara läge att kolla in Etons blommiga skjortor och bröstnäsdukar.

Herrmode Vår 2016 HM 2 Herrmode Vår 2016 HM 3

Jeans!

Jeansskjortan fortsätter att vara ett starkt plagg som går hem i de flesta situationer, i vår kommer vi dock att se den kombineras med ännu mer jeans och gärna ton i ton, d.v.s. blå jeans med blå jeansskjorta för en total denim-look. Personligen vet jag inte om det är en favorit, men det är trots det något vi kommer se mycket av.

Herrmode Vår 2016 HM 4 Herrmode Vår 2016 HM 5 Herrmode Vår 2016 HM 6

Föregående artikelVärldens Farligaste Städer! Rankade 1-50
Nästa artikelVarför Får Man Finnar? – Allt Du Behöver Veta På 3 Minuter
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.