Ingen har väl undgått vågen av marint mode som sköljt över Sverige de senaste åren?

Som vi skrivit om tidigare så är marinblått och vitt två otroligt populära färger och har varit det de senaste åren. Det är en färgkombination som utgör grunden för marint mode som är otroligt populärt, och inget tyder på att trenden kommer avta. De flesta märken hänger på trenden och många gör det riktigt bra. Här är våra favoriter när det gäller marint mode!

GANT

Amerikanska GANT har alltid varit bra på klassisk herrmode i en avslappnad stil. I år är de inte sämre än vanligt och levererar många riktigt sköna plagg och accessoarer.

Klassiskt vit skjorta i mjuk bommul

marint mode 2014 vit skjorta bomull

Den mjuka bomullsskjortan är en given pjäs i det marina modet. Här en favorit från GANT.

Rugbytröja i marinblått och vitt

marint mode 2014 rugbytröja

Rygbytröjor tillhör inte riktigt klassiskt marint mode, men den här modellen lånar lite från båda världar med sin ribbstickade mönstring och kombinationen av marinblått och vitt. En riktigt snygg tröja helt enkelt.

Seglarklocka

marint mode 2014 seglarklocka

Klockor är alltid kul, och det är en accessoar alla män bör försöka bejaka, det är våra ”örhängen, halsband, diadem och handväska”, allt i ett.
Den här klockan i klassisk seglar-stil passar perfekt till en marinblå tröja eller vit skjorta. Klassiskt och snyggt.

Massimo Dutti

Spanska Massimo Dutti är verkligen en favorit här på Obsid, det har troligtvis inte undgått någon. Men det är med all rätt, de gör snygga kläder och ligger alltid klockrent i alla trender.

Vita chinos

marint mode 2014 vita chinos

Vad vore en marin outfit utan vita chinos? Ingenting, exakt! Vi tänker inte säga mer än så.

Båtskor

marint mode 2014 båtskor

Det vore ju lite töntigt att ta fram en lista med årets bästa inom marint mode, och inte ta med ett par båtskor. Här ett par i mellanljust skinn och snören i läder, precis som det skall vara.

Piké med sköna detaljer

marint mode 2014 blå och vit pike

Den här pikén är inte bara snygg i snittet, utan har även lite sköna detaljer i kragen, väldigt kul att se. Dessutom så kommer den i marinblått och vitt (så klart). Snyggt och prisvärt.

Kabelstickad tröja

marint mode 2014 kabelstickad tröja

Tänk dig en kabelstickad marinblå tröja i kombination med ett par vita chinos på en skärgårdsö i solnedgången. Kan det bli mer klassiskt? Troligtvis inte, men det är inte bara klassiskt utan också jäkligt snyggt!

Boomerang

Svenska Boomerang fortsätter sitt uppsving och ser ut att göra ett riktigt bra mode-år.

Marinblått flätat skärp

marint mode 2014 flätat tygskärp

Här är en av mina absolut favoriter i år. Ett flätat tygskärp i marinblått med mörka läderdetaljer, mycket bra kombination!

Morris

Det unga Svenska märket Morris har placerats sig tydligt på mode-kartan. De kör klassisk Engelskt preppy, och gör det ofta ganska bra.

Club Blazern

marint mode 2014 club blazer morris

Segla utan club blazer? Varför ens försöka? Oavsett om du kommer hänga på en segelbåt eller inte i sommar så är det alltid snyggt med en genomtänkt outfit. Med årets tunga marina trend så är det svårt att göra det snyggare än att kombinera det hela med en club blazer i marinblått och rött med ett snyggt emblem. Jag vet att vi skriver ordet ”klassisk” väldigt ofta, men i det här fallet är det berättigat.

Zara

Zara har blivit lite av ett roligare HM på sista tiden. De gör prisvärda kläder (för det mesta) som också känns lite exklusiva, väldigt trevligt.

Vit och marinblå piké

marint mode 2014 blå pike

Vitt och marinblått med ett skönt emblem, väldigt marint.

Klassiskt randig t-shirt

marint mode 2014 randig tshirt

Behöver vi säga mer än marinblå och vit-randig t-shirt?

Randigt linne

marint mode 2014 randigt linne

Det här linnet med ett par vita chinos och en marinblå kavaj är den perfekta outfiten för en skönt avslappnad sommarfest.

Föregående artikelHur påverkar koffein hjärnan? På 2 minuter får du hela svaret!
Nästa artikelHar du Testat Bloglovin? Ett enkelt sätt att hålla koll på oss!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.