I år blir det blommigt, blått och mönster i största allmänhet

Svart fasas ut mer och mer och ersätts med marinblått. En jäkligt härlig färg som vi på Obsid lätt föredrar framför den lite döda svarta.

I vår och sommar blir det en hel del mixat mode, alltså mode mellan ”dressighets-gränserna”. Vi ser hoodtröjor och kavajer, shorts och kavajer och t-shirt och kavaj. En härlig mix av dressat och casual helt enkelt.
Som vi nämnt i vårt Instagramflöde så är även mönster en av de stora trenderna 2015.

Här är herrmode våren 2015 enligt Boomerang, Zara och Oscar Jacobson!

Boomerang

Boomerang fortsätt romantisera om den Svenska skärgårdssommaren, en setting som passar deras märke riktigt bra.
I vår vill de att vi fortsätter med det stickade, adderar lite mönster och byter ut allt svart mot marinblått. Rimligt, snyggt och ”challenge accepted!”.

Boomerang är ett av de märken som kör hårdast på det ”mixade modet”, där man blandar dressat med casual lite hej vilt. En trend vi gärna ser mer av, så länge det är i rätt sammanhang så klart.

Herrmode våren 2015 boomerang Herrmode våren 2015 boomerang Herrmode våren 2015 boomerang Herrmode våren 2015 boomerang Herrmode våren 2015 boomerang Herrmode våren 2015 boomerang

Zara

Spanska Zara går en lite egen väg, inte en skymt av det marinblåa, istället dominerar grått med rött som en accentfärg. De dumpar även jeansen och breddar banan för cargobyxor och ett mer ledigt användande av kostymbyxor. Även den här trenden ser vi gärna mer av, Sverige måste ju vara det land i världen där jeansen har sitt starkaste fäste. Det känns som det är dags att vi ser lite roligare byxor.

Herrmode våren 2015 Zara 5 Herrmode våren 2015 Zara 5 Herrmode våren 2015 Zara 5 Herrmode våren 2015 Zara 5 Herrmode våren 2015 Zara 5

Oscar Jacobson

Herrmode våren 2015 enligt Oscar Jacobson är definitivt mönstrat, och inte bara på detaljerna, utan på de stora plaggen. Vågat, härligt och jäkligt snyggt när i sitt rätta element.
Utöver mönster så ser vi även här en röd tråd, det svarta är helt borta och ersätts tacksamt med marinblått.

Herrmode våren 2015 Oscar Jacobson Herrmode våren 2015 Oscar Jacobson Herrmode våren 2015 Oscar Jacobson Herrmode våren 2015 Oscar Jacobson Herrmode våren 2015 Oscar Jacobson Herrmode våren 2015 Oscar Jacobson Herrmode våren 2015 Oscar Jacobson

Föregående artikelSolglasögon i trä – Medvetet, på två plan
Nästa artikelNy Nike-app analyserar varför du springer!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.