Utöver klädkoden så finns det lite att tänka på när du ska välja kläder till bröllop…

Att bestämma vart man ska börja när man ska välja klädsel till bröllop är ganska enkelt, eftersom det oftast finns en klädkod angiven på inbjudan, t.ex. ”Smoking” eller ”Kavaj”. Men att bara köra på det som är standard för klädkoden enligt diverse gammalmodiga vett-och-etikett-böcker är ju inte speciellt kul, gör man det så tappar man ofta sin personliga stil och utstrålning.

Just därför har vi tagit fram den här guiden, för att du ska få inspiration och tips på hur du kan få till en unik touch i din outfit, även när klädkoden är tydligt specad på inbjudan.

1: Ta reda på bröllopets färger

Klädsel På bröllop färg

Generellt sett så väljer man en färg till sitt bröllop, den här färgen används sedan som accentfärg i kombination med vitt. Du har säkert sett att brudtärnorna har samma färg på klänningen allihopa?

Så när du ska välja klädsel till ett sommarbröllop (eller vilket bröllop som helst egentligen) så kan du luska fram lite inside information, och använda den valda färgen som accentfärg även i din outfit, om du vill framstå som lite extra genomtänkt. NYckeln här är så klart att använda dig av bröllopets färg i kombination med färger som matchar!

2: Tappa inte din personliga touch

Klädsel På bröllop smoking i sammet

Det är så klart mycket viktigt att följa klädkoden som står angiven i inbjudan. Men även om inbjudan säger ”smoking” eller ”mörk kostym” så finns det fortfarande utrymme för dig att sätta din egen prägel på outfiten.

Är du en utåtriktad person som gillar accessoarer som funkar som 'conversation pieces', ja då kan du i öra en sammetsfluga i en härlig färg till din smoking. Som sagt, det finns alltid sätt att få in en liten bit av din personliga touch i din outfit. För tips och inspiration så kan du läsa våra guider för respektive klädkod, där pratar vi specifik om hur man kan få till en personlig touch på sin outfit utan att bryta klädkoden.

Guider till alla klädkoder

3: Trumfa inte brudgummen

Klädsel På bröllop udda kavaj

Bruden och brudgummen har bjudit in dig till en av deras viktigaste dagar i livet. De har planerat i över ett år och lagt hutlöst mycket pengar för att få till en perfekt dag. Kom inte och förstör den genom att få brudgummen att känna sig otillräcklig.

Men vad betyder det då? Ja när du väljer klädsel till bröllop och det står ”kavaj” på inbjudan så lämnar du smokingen hemma. Står det ”sommarfin” på inbjudan så kanske du ska köra omaka byxor och kavaj (så kallad udda kavaj) istället för din kornblå kostym. Och så vidare.

4: Tänk på årstiden och stället ni ska va på

Klädsel På bröllop höst mot sommar

Om bröllopet och festen äger rum på en strand så kommer en linnekostym passa bättre än en i ull. Är bröllopet på en herrgård i Februari så kommer jordnära färger och material passa bättre än den där kornblå kostymen du stod och fingrade på alldeles nyss. Tänk på årstid och plats och anpassa sedan din outfit efter det, så kommer du både känna dig mr bekväm och framstå som mer genomtänkt och stilig. Du vet ju själv vad vi alla tycker om folk med dunjacka på sommaren…

Behöver du komplettera garderoben?

Kolla då in Arket, de har ett brett utbud kvalitétskläder som passar en dressad stil.

Sammanfattningsvis

När du ska välja klädsel till bröllop så vill du börja ned att läsa inbjudan noga, du vill inte komma i helt fel typ av kläder. När du väl förstått dig på klädkoden så vill du addera din personliga touch och säkerställa att ditt val av kläder och accessoarer matchar stället ni ska vara på och årstiden. Slutligen, trumfa inte brudgummen!

Föregående artikelNågra Tips För Att Hjälpa Dig Hitta Stilen I Vår
Nästa artikelSvårt Att Hitta Rätt Deodorant? Så Här Väljer Du Deo Efter Tillfälle!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.