Välj doft och funktion efter väder och humör…

Det finns en deo för varje tillfälle och årstid. Främsta anledningen till att deodorant är ett måste är för att förhindra svettlukt att tränga fram. Olika personer kan ha olika lukt på svetten, vissa doftar t.ex. mer fränt beroende på bakteriekultur. Vad du äter och dricker kan också påverka hur svetten luktar.

Det finns många olika deo som hjälper dig att förhindra svettfläckar i armhålan på tröjor och skjortor samtidigt som du doftar som en gentleman. Här kommer en guide hur du väljer rätt produkt för varje tillfälle.

Deodoranter som passar till det mesta

Att ha flera olika deodoranter hemma är aldrig fel. Då kan du matcha doften med din känsla för dagen, som att matcha hur du vill lukta utifrån humör och väder. En härlig doft av sommar och strand får du med sol de janeiro rio deo, den innehåller naturliga ingredienser som är bra för huden. Förutom att förebygga mindre behagliga dofter återfuktar den huden och sänker hudens pH naturligt.

Använder du parfym eller aftershave är det bra att välja en deo som matchar doften. Du kan köpa hela set som matchar om du vill harmonisera dofterna. Annars kan du välja en parfymfri variant eller med neutral doft, det ger en elegantare framtoning.

Vill du motverka svett? Välj antiperspirant

En deo som har mer tonvikt på antiperspirant är extra bra när du ska träna eller det är varmt ute. Vet du med dig att du gärna svettas lite extra i stressiga situationer som inför viktiga möten kan du hålla dig torr med den typen av produkt. Blöta fläckar runt armhålan är ingen höjdare när du ska hålla en viktig presentation.

Antiperspirant kan tyvärr innehålla lite väl höga halter av exempelvis aluminium. Aluminium används för att förhindra svettproduktionen effektivt. Däremot är det inte alltid bra att använda varje dag. Variera gärna antiperspirant med mer naturliga deodoranter så får huden andas.

Sprej eller roller?

Det är lite av en smaksak, stick eller andra alternativ som går att rolla är i de allra flesta fall lite mer dryga. Köper du riktigt bra kvalitet räcker det med ett drag eller två, då har du en deo som håller länge. Det finns varianter som inte ger fläckar på kläderna och som hjälper dig att vårda huden under armarna. Tänk på att förvara dem rätt, solida stick kan torka och då förstörs de bra egenskaperna.
Sprejdeodorant är praktisk när du vill bli fräsch snabbt. Därför kan du ha med dem om du vill passa på att fräscha upp doften inför dejten eller inför afterwork. För att du inte ska få fläckar på kläderna ska du låta sprejdeo torka ordentligt innan du klär på dig.

Föregående artikel4 Stiltips När Du Ska Välja Klädsel Till Bröllop!
Nästa artikelHur Ska En T-Shirt Sitta? De 3 Gyllene Reglerna För Perfekt Passform!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.