Alla Daiquiris är inte frusna

Först och främst behöver vi fastställa att Daiquiri inte nödvändigtvis är frusen, det är en helt annan drink än en klassisk original-Daiquiri. Dock så kanske du är van vid att se folk sitta och sippa på en Frozen Strawberry Daiquiri, vilket är svingott, men det är inte en klassisk Daiquiri, det här är en klassisk sådan.

En old-school-Daiquiri är en konst i renhet och har, förståeligt nog, hamnat i skymundan för de fruktigt härliga frozen Daiquirisarna. Men vi vill slå ett slag för tradition och renhet, så här är ett recept på en så ren Daiquiri som möjligt.

Vad innehåller en Daiquiri?

 • 6cl Ljus Rom
 • 3cl Limejuice, gärna färskpressad
 • 1 tesked socker
 • Is
 • Cocktailglas

Hur gör man en Daiquiri?

 1. Häll i socker och limejuice i en shaker
 2. Rör om tills sockret är smält
 3. Häll i spriten och is
 4. Skaka ordentligt i 10 sekunder
 5. Häll upp i ett cocktailglas
 6. Njut av en ren Daiquiri

Glöm inte att fylla barskåpet eller drinkvagnen med rätt grejer!

Daiquiri är som sagt en klassiker när det gäller drinkar. Den tillsammans med Old Fashioned, Manhattan och en handfull andra drinkar är såna du alltid bör kunna blanda till. I våra andra artiklar, ”Drinkvagnen – hemmets mest stilfulla detalj” och ”Vad ska man ha i ett barskåp?” Så listar vi alla de saker du bör ha hemma för att du ska kunna blanda tillräckligt många klassiska drinkar för att ha något för alla smaker. Så kolla in dem innan du svänger förbi systemet nästa gång!

Sugen på mer rom?

Kolla då in alla våra drinkar med rom, du hittar garanterat något smarrigt!

Föregående artikelVärldens Skönaste Reklamfilmer – YOLO-ekorren och hans polare
Nästa artikelOutfit För Grillfest – Slappt Skönt Och Blommigt
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.