Några enkla åtgärder som hjälper dig förbättra ekonomin…

Vill du köpa en ny bil eller klocka? Kan du inte sluta tänka på den skräddarsydda kostymen du tittade på häromveckan? Är det hög tid för en semester? Eller vill du bara ha mer pengar att spendera på krogen med polarna?

Jag förstår dig helt och hållet men eftersom du hamnat här har du förmodligen inte råd. Men oroa dig inte – att ha råd med dyra prylar behöver inte alltid vara så svårt. Det första du måste göra är att blir smartare med dina pengar. Och med ett par enkla tips, reklamblad på Lidl och andra butiker, en stabil budget samt hjälp från sköna företag som Kimbino är det enkelt att spara pengar.

Nedan hittar du 3 ganska uppenbara men ofta förbisedda åtgärder som du kan vidta för att ha råd med mer redan idag.

1. Sätt en budget

Jag vet att det är uttjatat men vad som skiljer de som har mycket pengar över varje månad och de som inte har det är ofta bara en budget. Många antar att man måste tjäna mer för att ha mer, men ofta stämmer inte det då de flesta av oss spenderar mer när vi tjänar mer.

Istället måste du sätta en budget. Börja med att räkna ut vad du spenderar varje månad och vilka dina fasta kostnader är. Försök sedan lista ut vilka utgifter du kan skippa. Köper du en take away kaffe innan jobbet varje morgon? Då kan du skippa den och spara 30 kronor om dagen och 900 kronor i månaden. Köper du endast dyra italienska viner till helgen? Se om det finns billigare alternativ. Snusar du kan du köpa snuset på stock och röker du kan du trappa ner och köpa limpor istället för enskilda paket. Dessutom kan du handla matvaror på Willys istället för Coop eller ta del av Ica Maxi erbjudanden.

Jag tror du förstår poängen: många bäckar små. Och glöm inte att en budget är väsentlig om du vill ha råd med mer.

2. Handla smartare

Att handla smartare handlar om så mycket mer än att sätta en budget. Det finns otroligt många lösningar som låter sig handla de varor du är van vid men för ett lägre pris. Jag nämnde ovan att du exempelvis kan byta butik och handla på Willy eller Netto istället för Coop, men det finns även erbjudanden och reklamblad att ta till vara på.

För att underlätta detta råder jag dig att använda tjänster som samlar erbjudanden från alla butiker på samma plats. Min favorit just nu är Kimbino.se som snabbt visar mig de billigaste priserna direkt. På deras hemsida hittar du alltid bra priser från alla stora kedjor. Sist jag besökt deras sajt hittade jag följande:

kimbino erbjudanden

  • Billigare priser på Willys
  • Lidl reklamblad
  • Ica Maxi erbjudanden

Förutom att hjälpa dig handla smartare gör erbjudanden och reklamblad det roligare att gå till affären då du kommer ha en plan och vara på ett uppdrag.

3. Dryga ut kassan

Det sista tipset jag kan erbjuda dig är att du försöker dryga ut kassan. Efter att du satt en budget och börjat handla smartare med hjälp av Kimbino kommer ditt bankkonto växa månad för månad. Fast om du inte tycker beloppet växer snabbt nog behöver du ge kontot hjälp på traven.

Tack vare internets uppkomst finns det idag otaliga möjligheter för oss alla att tjäna extra pengar vid sidan av vårt vanliga arbete och vi har alla kunskaper som går att sälja.

Pratar du fler än ett språk kan du erbjuda språkutbyten online mot betalning. Är du duktig på att skriva eller korrekturläsa finns det en uppsjö av företag som kan behöva din hjälp. Och är du riktigt duktig på ditt jobb kan du säkert erbjuda samma tjänster för andra företag.

En av fördelarna med att jobba extra utanför ditt vanliga arbete är dessutom att du får mindre tid över att slösa pengar och på så vis blir det lättare att hålla sig till budgeten.

Sammanfattningsvis

Att ha råd med allt man önskar sig behöver inte vara så svårt som många tror. Med hjälp av ovanstående tips kommer du med all sannolikhet snart ha råd att unna dig både en längre semester och en schysst shoppingrunda.

För att sammanfatta det hela behöver sätta en budget och hålla dig till den, använda Kimbino för att få alla erbjudanden skickade direkt till dig och försöka dryga ut din kassa med ett extra knäck. Lycka till!

Föregående artikelDe 5 Bästa Stränderna I Sverige! Det Blir Lite Båtåkande
Nästa artikel5 Välkända Breitling-klockor Från 1915 Fram Tills Idag
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.