Alla har vi tyvärr inte samma genetiska förutsättningar, men det finns knep

Tyvärr har vi alla våra komplex, om ditt är att du känner dig lite kortare än vad du kanske skulle önska så förstår jag om du letar efter sätt att se längre ut, det skulle jag också gjort. Men innan jag går djupare in i det här så är det värt att komma ihåg att din längd inte är vad som gör din personlighet och din karaktär, och din karaktär är tusen gånger viktigare än din längd.

Nu när vi båda är med på att det inte är något att skämmas över så kan vi gå in på det du kom hit för, tips och knep som kan få dig att se längre ut!

1: Stå rak i ryggen!

First things first, se till att ha en bra hållning, skillnaden på en bra och en dålig hållning är enorm. Varje dag ser man folk som gör sig 10 cm kortare ut än de egentligen är bara för att de har en hållning som en säck potatis.

2: Bär monokromt (enfärgat)

se längre ut män

En monokrom outfit gör att du både ser smalare ut, men också längre.

3: Men inte helsvart

se längre ut svarta kläder
Svart har en tendens att krympa dig

…Men av någon anledning så har svart en tendens att krympa dig, troligtvis beror det på bristen av kontraster och att det inte händer något i din outfit, vilket gör att man väldigt enkelt kan överskåda hela dig. Nedanför är en väldigt målande bild som visar hur en helsvart outfit verkligen får dig att se kortare ut.

hur kan man se längre ut svarta kläder

4: Ha kort hår

se längre ut
Vill du se längre ut så skall du välja en kortare frisyr

Vill du se längre ut så är ett ständigt återkommande råd att få det att hända något i din person. Din outfit och din grooming skall alltså ha en personlighet. Det gör att det blir fler individuella detaljer som gör det svårare att överblicka hela dig. Långt hår får axlar och huvud att smälta ihop.

Är du allmänt osäker på vad du passar i för frisyr så är det bara att kolla in vår artikel: ”Vilken frisyr passar jag i?

5: Och korta skjortor

se längre ut kille
Om skjortan är för lång så blir effekten att du ser barnslig ut, som om dina kläder är för stora. Bildkälla: dieproper.tumblr.com

Samma sak här, en för lång skjorta får överkropp och underkropp att smälta ihop som en blobb. Få saker kan få dig att se så kort ut som att trolla bort din midja.

6: Välj smala slipsar

se längre ut
Generellt sett så vill du undvika allt som kan få dig att se bredare ut, slipsen är inget undantag

En smal slips har samma effekt som en monokrom outfit, den får dig att se mer slim ut, och per automatik ger det dig en längre look.

7: Ha inte för långa byxor

Precis som med skjortorna så får allt för långa byxor dig att se pösig och säckig ut. Du sjunker ofrivilligt ihop till en boll och ser kortare ut än vad du faktiskt är.

I vår artikel ”Hur ska ett par byxor sitta?” pratar vi om olika längder, läs på lite där, och satsa på no break eller quarter break, det funkar bäst om du vill se längre ut.

För långa byxor
Se inte pösig ut i onödan

8: Placera allt ögonväckande på din överkropp

”Bling the top” så att säga, det får ögonen att dra sig så högt upp som möjligt. Bra accessoarer för dig som vill se längre ut är bröstnäsduk, plastrong och scarf.

9: Men kör V-ringat

V-ringar precis som slipsar har en tendens att få dig att se något mer slimmad ut, samtidigt som de ger din person lite mer effekt, det händer mer helt enkelt.

10: Skippa kortärmade skjortor, rulla upp ärmarna istället

Kortärmade skjortor har en tendens att ge dig lite skeva proportioner, de kan få vem som helst att se lite mer dvärglik ut, rent proportionsmässigt alltså. Sikta istället på långärmade skjortor som du lite snyggt viker upp.

Passa även på att kolla in vår guide: ”Hur viker man upp skjortärmar?”.

Hur rullar man upp en skjortärm?
Hur rullar man upp en skjortärm?

11: Fuck'em

Slutligen, skit i vad folk tycker, tänker eller säger. Du är härlig som du är, oavsett 152 eller 192.

Sammanfattningsvis

Här är alla 11 tips och knep, enkelt sammanfattade.

 1. Förbättra din hållning och stå rak i ryggen
 2. Bär monokromt (enfärgat)
 3. Men inte helsvart svart!
 4. Ha kort hår
 5. Och lagom långa skjortor
 6. Använd smala slipsar
 7. Undvik för långa byxor
 8. Bär all form av ”bling” på överkroppen
 9. Använd V-ringade tröjor
 10. Använd inte kortärmade skjortor, rulla istället upp vanliga långärmade skjortor
 11. Skit i alla andra, du är härlig även om du är 152 cm

Följ oss på Instagram!

Vi finns även på Instagram, där är vi lite annorlunda. Vi postar en blandning av korta sammanfattningar av våra tusentals guider som finns här på siten, inspirerande bilder och härliga tävlingar – vi skulle bli glada om du följde oss där.

Till Obsid på Instagram

Föregående artikelTips För Att Välja Rätt Arbetsbyxor Som Passar Alla Tillfällen
Nästa artikel5 Tidlösa Regler För Att Matcha Klocka Med Outfit
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.