Gratis Nyhetsbrev!

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du det bästa från veckan som gått, rätt i din inkorg varje fredag!

Alla har vi tyvärr inte samma genetiska förutsättningar, men det finns knep

Tyvärr har vi alla våra komplex, om ditt är att du känner dig lite kortare än vad du kanske skulle önska så förstår jag om du letar efter sätt att se längre ut, det skulle jag också gjort. Men innan jag går djupare in i det här så är det värt att komma ihåg att din längd inte är vad som gör din personlighet och din karaktär, och din karaktär är tusen gånger viktigare än din längd.

Nu när vi båda är med på att det inte är något att skämmas över så kan vi gå in på det du kom hit för, tips och knep som kan få dig att se längre ut!

1: Stå rak i ryggen!

First things first, se till att ha en bra hållning, skillnaden på en bra och en dålig hållning är enorm. Varje dag ser man folk som gör sig 10 cm kortare ut än de egentligen är bara för att de har en hållning som en säck potatis.

2: Bär monokromt (enfärgat)

se längre ut män

En monokrom outfit gör att du både ser smalare ut, men också längre.

3: Men inte helsvart

se längre ut svarta kläder
Svart har en tendens att krympa dig

…Men av någon anledning så har svart en tendens att krympa dig, troligtvis beror det på bristen av kontraster och att det inte händer något i din outfit, vilket gör att man väldigt enkelt kan överskåda hela dig.

4: Ha kort hår

se längre ut
Vill du se längre ut så skall du välja en kortare frisyr

Vill du se längre ut så är ett ständigt återkommande råd att få det att hända något i din person. Din outfit och din grooming skall alltså ha en personlighet. Det gör att det blir fler individuella detaljer som gör det svårare att överblicka hela dig. Långt hår får axlar och huvud att smälta ihop.

Är du allmänt osäker på vad du passar i för frisyr så är det bara att kolla in vår artikel: ”Vilken frisyr passar jag i?

5: Och korta skjortor

se längre ut kille
Om skjortan är för lång så blir effekten att du ser barnslig ut, som om dina kläder är för stora. Bildkälla: dieproper.tumblr.com

Samma sak här, en för lång skjorta får överkropp och underkropp att smälta ihop som en blobb. Få saker kan få dig att se så kort ut som att trolla bort din midja.

6: Välj smala slipsar

se längre ut
Generellt sett så vill du undvika allt som kan få dig att se bredare ut, slipsen är inget undantag

En smal slips har samma effekt som en monokrom outfit, den får dig att se mer slim ut, och per automatik ger det dig en längre look.

7: Ha inte för långa byxor

Precis som med skjortorna så får allt för långa byxor dig att se pösig och säckig ut. Du sjunker ofrivilligt ihop till en boll och ser kortare ut än vad du faktiskt är.

För långa byxor
Se inte pösig ut i onödan

8: Placera allt ögonväckande på din överkropp

”Bling the top” så att säga, det får ögonen att dra sig så högt upp som möjligt.

9: Men kör V-ringat

V-ringar precis som slipsar har en tendens att få dig att se något mer slimmad ut, samtidigt som de ger din person lite mer effekt, det händer mer helt enkelt.

10: Skippa kortärmade skjortor, rulla upp ärmarna istället

Kortärmade skjortor har en tendens att ge dig lite skeva proportioner, de kan få vem som helst att se lite mer dvärglik ut, rent proportionsmässigt alltså. Sikta istället på långärmade skjortor som du lite snyggt viker upp.

Hur rullar man upp en skjortärm?
Hur rullar man upp en skjortärm?

11: Fuck’em

Slutligen, skit i vad folk tycker, tänker eller säger. Du är härlig som du är, oavsett 152 eller 192.