Så får du till den perfekta detaljen i din outfit!

Bröstnäsduken har i alla tider varit den perfekta accessoarer att kombinera med en kavaj eller en kostym. Här är en utförlig guide som svarar på frågan ”Hur viker man en Bröstnäsduk?”

Bröstnäsduken är en härlig accessoar, den går att hitta i alla färger och mönster och går att kombinera med en mängd olika stilar och outfits. En färgglad bröstnäsduk är perfekt för att göra en i övrigt mörk höstoutfit lite gladare och mer lekfull. Här är en guide till hur vi viker din bröstnäsduk på 5 klassiska sätt.

Hur viker man en bröstnäsduk då?

Här nedanför är 5 pedagogiska videoguider till hur man får till just den stil du är ute efter.

Så viker du bröstnäsduken till Pyramider

En klassisk vikning, användbar i de flesta formella situationer. Den kan dock vara lite väl strikt i vardagliga situationer. Kombineras bäst med full kosym, smoking eller frack.

Så får du bröstnäsduken till ett rakt streck

Ett underskattat sätt att vika din bröstnäsduk på, det är stilrent och enkelt, men passar i alla lägen.

Så får du till 3 spetsar på bröstnäsduken

En något extravagant vikning, perfekt om du vill ha något att bryta isen med på en formell fest, många kommer inte kunna låta bli att kommentera din näsduk vilket ger en enkel ingång till en längre konversation. Kombineras bäst med kostym men går även att kombinera med kavaj och chinos eller jeans om det är isbrytar-funktionen du är ute efter.

Så får du bröstnäsduken till ett charmigt 'Fluff'

Troligtvis den mest använda vikningen de senaste åren. En charmigt fluffig bröstnäsduk signalerar att man är medveten om att bröstnäsduken är en perfekt accessoar, en att man inte är allt för seriös med sin stil. Man får en perfekt balans mellan dressat och avslappnat. Skall du inte på en strikt tillställning så rekommenderar jag en 'Fluff' alla dagar i veckan.

Så viker du bröstnäsduken till en simpel triangel / spets

En enklare variant än pyramiderna. Något mindre strikt och en lite mer seriös variant av 'Fluffet'. Går att kombinera med det mesta och passar i de flesta lägen.

Behöver du nya accessoarer?

Om du känner att du behöver komplettera din accessoar-låda så borde du klicka dig vidare till Arket, Asos eller Oscar Jacobson.

Sammanfattningsvis

Förhoppningsvis har jag lyckats besvara din fråga: ”Hur viker man en Bröstnäsduk?” och gjort din dag lite lättare. Nu är det bara att bege dig till festen/bröllopet och köra järnet!

Föregående artikelRed Bull Stratos – Fallskärm från rymden
Nästa artikelVad är alla länder ledande inom?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.