Trött på att behöva sitta på väskan för att kunna stänga den?

Oavsett om du skall flyga, åka båt, bil, tåg, enhjuling eller rida på en svintaggad elefantunge så är en av de mest ångestframkallande detaljerna kring resande att packa. Man blir alltid lite stressad över att man skall glömma viktiga saker och antingen slutar det med att man packar 5 minuter innan man måste gå, eller 2 veckor innan man behöver. För att minska din ångest över detta så har vi sammanställt den här guiden som kommer hjälpa dig packa smart. Så har du i alla fall en sak mindre att oroa dig för.

Mina 4 bästa packningstips

Här är 5 av mina favoriter, som verkligen tar din packningsstrategi till nästa nivå. Sen jag började med dessa så blir ankomsten till hotellet, eller farmor eller var jag nu ska, så sjukt mycket mer angenäm. Skjortorna är inte skrynkliga, jag behöver aldrig fundera på vad jag ska ha på mig. Resan blir enklare helt enkelt!

1: Fyll skorna med mjuka/små föremål

Dina skor är en hemlig liten yta som få tänker på. Rulla ihop strumpor, slipsar, näsdukar etc. och fyll skorna med dessa. Detta sparar både plats och gör att du får bättre ordning i väskan än om du öser ned småsakerna lite här och var.

2: Rulla inte ihop skärpen

Lägg dem istället längs med kanten på väskan. På så vis tar de ingen plats alls och tappar inte formen

3: Packa skjortorna sist

Vill du ha dina skjortor så släta och krispiga som möjligt så bör du packa dem sist. Se till så att du först bygger upp ett slätt lager, och lägg skjortorna ovanpå det.

4: Packa färgmatchat

Det kan vara frestande att packa dina favoriter. Man vill ju se snygg ut ”on location” så att säga, och att alla bilder man tar på semestern ska bli härliga att blicka tillbaka på. Men chilla, packa inte favoriterna bara för att, packa färgmatchat istället.

Vad jag menar med detta är, packa inte plagg som inte du inte kan bygga många olika outifts av. Du ska kunna ha alla dina skor med alla dina byxor och alla dina byxor ska passa till alla dina tröjor och skjortor. Packar du två outfits som är sjukt snygga, men inte går att plocka isär och bygga två nya outfits av, då kommer du antigen behöva packa en jäkla massa kläder varje gång du ska iväg, eller så kommer du behöva ha samma outfits på dig flera kvällar.

Packa smart istället, och välja skor, plagg och accessoarer som går ihop med varandra, åt alla håll så att säga. Då har du nästan oändligt med alternativ. Vill du bli bättre på detta? Kolla då in vår stora guide till färgmatchning av kläder. Och vill du veta vilka färger du passar bäst i? Gör då vår färganalys.

6 Tips till! En video om att packa smart, så får du plats med allt

Utöver de 4 ovanstående packningstipsen så är här är en video från Mr Porter med ytterligare 6 tips. De går igenom hur du på bästa sätt packar en väska för att både få plats med allt, men också för att allt skall hålla formen så bra som möjligt.

Vad är din packningsritual?

Har du någon specifik ritual du följer när du packar? Packar du alltid byxor en vecka innan, och tröjor när taxin står och väntar? Skicka gärna ett mail och dela med dig av dina packnings-life-hacks och konstiga ritualer!

Föregående artikelSluta Göra De Här 4 Sakerna Och Få En Bra Start På Dagen!
Nästa artikelSå Påverkar Din Klädstil Ditt Självförtroende
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.