Kan du karva kalkon som en Samurai?

Mat äts lika mycket med ögat som med smaklökarna brukar man säga. Jag vet inte om alla håller med om det, men vi kan nog enas om att det är härligare om maten både ser vacker ut och smakar fantastiskt. Därför blir konsten att skära upp diverse kött på rätt sätt lite mer nödvändig än man kan tro.

Nötkött är enkelt, det är fågel som är knepigt

Nöt och gris tillagas sällan hel, oftast har man ett rätt behändigt köttstycke där det endast handlar om att skära mot fibrerna, som du kan läsa om i vår guide:”Hur skär man kött?”. Men när det kommer till fågel så är det dock rätt vanligt att man tillagar den hel i ugn. Antingen är det en saftig kalkon på Thanksgiving, Nyår eller Jul, eller så är det en behändig klassisk kyckling som man späckat full med vitlök och örter.

Oavsett vilken fågel det är så är anatomin mer eller mindre identisk, så kan du skära en fågel så kan du skära dem alla.
Frågan är ju bara ”Hur skär man upp en kalkon?”, och den tänkte vi besvara här!

Nedanför är en pedagogisk video från New York Times där vi får lära oss hur man skär upp en helstekt kyckling eller kalkon på absolut bästa sätt.

Hur Skär Man Upp En Kalkon?

New York Times lär oss karva upp en saftig kalkon.

Vem skär upp kycklingen i er familj?

Ja, hur ser traditionen ut i de Svenska hemmen egentligen? Klicka gärna i det svar som bäst stämmer överens med er kött-tradition, för det vore ju så kul att få veta lite mer om hur det egentligen ser ut i de Svenska folkhemmet.

Vem skär upp köttet i er familj?

View Results

Loading ... Loading ...

Föregående artikelPremiärdags För Warcraft The Beginning! – *Sponsrad Video*
Nästa artikelBästa Sättet Att Hacka Lök Utan Att Gråta!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.