Alla män bör pryda sina fötter med dessa 4 klassiker

Uttrycket: ”Skorna gör mannen” har vi alla hört, och det ligger något i det. Man kan komma undan med lite alla möjliga över- och underdelar i sin outfit, men när man har helt fel skor, då känns allt helt plötsligt jäkligt skumt. Svarta kängor på sommaren eller sneakers i snöslasket på vintern, lika fel båda två, och lika konstiga båda två. Men med en precis lagom välsorterad skohylla kan du undvika dessa obekväma situationer, allt du behöver är faktiskt 4 olika par skor. Svårare än så är det inte.

Här är en lista med 4 skor alla män bör ha. Man kan kalla dem skornas basplagg!

1: Svarta skinnskor

svart oxford klassisk herrsko

Den mest ikoniska skon av dem alla. Den svarta skinnskon är sällan helt fel sko, och när den är rätt, då är det bara den som funkar.

Om du inte hunnit bygga upp en gedigen garderob av basplagg ännu så är ett par svarta skinnskor bland det första du skall köpa. De funkar till de flesta färgerna av kostymer och lever du inte ett liv där du behöver finkläder varken i jobbet i till vardags så är ändå chansen stor att du förr eller senare hamnar på ett bröllop eller en begravning. På bröllopet funkar de alldeles utmärkt, och på begravningen är de en nödvändighet. Så förr eller senare behöver alla ett par svarta skinnskor.

För att safea upp maximalt så rekommenderar jag ett par klassisk Oxfords, de funkar till allt och går aldrig ur tiden.

2: Enkla sneakers

sneakers herr klassiska

Här handlar det just om enkla sneakers. Ett par med regnbågsfärgade skosnören är coolt någon gång då och då, på en specifik typ av fest. Men de funkar inte i längden, och hur proper du än är så kan du inte alltid ha dressade skinnskor på dig. Du kanske tycker att man alltid kan dressa upp sig lite, men det håller inte 99% av världens kvinnor med om. Att kunna klä sig för tillfället är en konst, och ibland måste man ha ett par snygga och enkla sneakers.

Sats på ett par vita, eller ljusa, det funkar till det mesta och ser väldigt fräscht ut. Håll även modellen enkel, höga sneakers är coolt i vissa lägen, men lika ofta blir de för mycket.

3: Mörkbruna Brogue

brogue skor herr

De mörkbruna broguen är mitt-emellan-skorna. De är inte så propra som ett par svarta skinnskor, men samtidigt inte lika neddressade som ett par sneakers. De funkar på allt från sommarfest med jobbet till bröllop. Det är kort och gott ett par skor alla män bör ha i hyllan och utan tvekan med på listan över klassiska herrskor.

4: Dressade kängor

dress boots klassiska herrskor

Förr eller senare blir det kallt, och då vill du inte sänka stilen med ett par grova Timberland-kängor, men du viill ändå vara varm och torr om fötterna. Det är här ett par snygga, dressade kängor kommer in i bilden. De är den perfekta lösningen! De är bättre rustade för snö, slask och kyla än klassiska lågskor, men de är samtidigt dressade nog för att kunna användas som väl fungerande vinterskor till kostym.

Dressade kängor funkar utmärkt till allt från ett par jeans till full kostym, så länge vädret stödjer ditt val av skor så klart. Glid inte omkring i dem på sommaren, det är bara konstigt. Putsa upp dem inför hösten, vintern och våren, så skall du se att det blir riktigt snyggt.
Satsa på ett bar mörkbruna, det passar till så gott som allt, och ser inte lika trist ut som ett par svarta.

Kolla även in vår guide: Vinterskor till kostym där hittar du inspiration till olika typer av snygga, dressade kängor.

Vilka av dessa har du på skohyllan?

Vilka av dessa skor har du på hyllan?

View Results

Loading ... Loading ...

Sammanfattningsvis

Du vill ha en skohylla som gör dig redo för alla tillfällen, inte nödvändigtvis genom att ha ett par skor som passar till allt, utan genom att ha ett fåtal riktigt sjysta skor som alla är perfekta för olika tillfällen. Du vill helt enkelt ha de skor alla män bör ha!

Skorna du vill ha är:

  1. Svarta skinnskor
  2. Enkla sneakers
  3. Mörkbruna Brogue
  4. Dressade kängor

Om du investerar i de fyra olika typerna listade här ovanför så kommer du vara rustad för alla typer av tillställningar, väder och situationer!

Föregående artikelDe 4 Vanligaste Bråken I Förhållanden – Och Hur Du Förebygger Dem
Nästa artikelVad Föredrar Svenskarna, Sportspel Eller Casinospel?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.