Vilken färg på skorna passar färgen på kostymen?

Det är dags för 30-årsfest och du skall ha kostym, du hittar en riktigt snygg marinblå kostym och känner dig riktigt nöjd, men vad bör du ha för färg på skorna?

Kostym är ett tacksamt plagg, så länge du följer de grundläggande reglerna och har en kostym som sitter bra så kommer du alltid att se bra ut i den. Du behöver inte komplettera den med en mängd olika skor, smycken och sjalar för att skapa en snygg outfit, en kostym är mer eller mindre ett säkert kort.

”Vad bör jag ha för färg på skor till blå kostym?”

En av de viktigaste reglerna när det handlar om att bära kostym är att ha rätt färg på skorna. Utöver det så är är alla andra regler sekundära. Även om det självklart är viktigt att matcha skor och skärp.
Här nedan är en kortfattad guide (samt en pedagogisk bild) där vi berättar om vilka färger du kan kombinera.

färg på skor till kostym blå svart grå brun
Vad bör jag ha för färg på skorna till blå kostym?

Skor till Blå kostym

Blått och brunt är en nästan magisk kombination, och har du en marinblå/navyblå kostym så bör du satsa på bruna skor. Även om bruna skor är det föredragna alternativet så funkar svarta skor också riktigt bra.

Blå kostym bruna skor
Blå kostym med bruna skor, alltid en snygg kombination

Skor till Ljusgrå kostym

Den ljusgrå kostymen kan vara lite svår att bära upp, som alltid när det gäller ljusa färger. En ljusgrå kostym funkar lika bra med både bruna som svarta skor. Svarta skor anses mest klassiskt till ljusgrått, men om du, på ett snyggt sätt, vill sticka ut lite så kan du kombinera ljusgrått med ett par bruna skor och ett brunt skärp.

färg på skor till grå kostym
”Vill sticka ut lite så kan du kombinera ljusgrått med ett par bruna skor och ett brunt skärp”

Skor till Mörkgrå kostym

Den mörkgrå kostymen är en av de mest användbara, marinblå kan vara lite informell på t.ex. begravningar, medan en svart kan vara lite väl stel på t.ex. 30-årsfester. Den mörkgrå kostymen är på sätt och vis det bästa av två världar, den funkar bra på både fest och begravning.
En mörkgrå kostym bör alltid kombineras med ett par svarta skor, bruna skor skär sig.

färg på skor till mörkgrå kostym

Skor till Brun kostym

Bruna kostymer är utan tvekan de mest sällsynta av de 5 klassiska ”kostymfärgerna”, däremot är den inte på något sätt mindre snygg, snarare tvärt om.
Den sällsynta bruna kostymen kombineras alltid med ett par bruna skor.

färg på skor till brun kostym

Skor till Svart kostym

Proper och tidlös, den svarta kostymen är den vanligaste av alla färger, troligtvis för att svart går att kombinera med valfri färg på skjorta och slips. Däremot så bör du alltid kombinera en svart kostym med svarta skor.

färg på skor till svart kostym

Sammanfattningsvis

Att färgmatcha skor och kläder är en av nycklarna till att klä sig väl. Förhoppningsvis har du nu lärt dig att brunt och svart inte bör kombineras, att mörkgrå passar bäst ihop med svart och att blå och ljusgrå kostymer funkar perfekt ihop med både bruna och svart skor!

Föregående artikelTar Det Verkligen Bara 21 Dagar Att Skapa En Ny Vana?
Nästa artikelHur Tar Man Första Kontakten På En Dejtingsajt?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.