Hur är det nu, är det ett fall av kärt barn har många namn eller inte?

Här är en fråga som de allra flesta nog är lite osäkra på, jag vet i alla fall att jag var det innan jag började jämföra de två accessoarerna lite närmare. För visst är de snarlika? Är det egentligen någon skillnad på scarf och halsduk, eller är det bara så att kärt barn har många namn?

Ja det är faktiskt en ganska uppenbar skillnad, både i definition och syfte.

Scarfen

Skillnad På Scarf Och Halsduk
2 Klassiska scarfs

En scarf är ofta skapad ur ett tunt stycke tyg, vanligtvis linne, silke eller bomull. Scarfen har ofta någon form av detalj längst ut i from av fransar eller kontrasttyg som är ditsytt.

Av män bärs scarfen generellt sett som en accessoar utan någon praktisk funktion. Det är vanligt att kombinera scarf till kavaj, vilket är ett enkelt sätt att skapa en snygg lager på lager-känsla.

Halsduken

Skillnad På Scarf Och Halsduk
Två Typiska halsdukar

Till skillnad från scarfen så är halsduken alltid stickad, oftast i ylle. Halsduken görs i lite olika modeller, vissa tjockare än andra och med väldigt olika grov stickning.

Syftet med halsduken är primärt att värma under årets kallare månader.

Köp snygga scarfs och halsdukar

Vill du förgylla din garderob med snygga scarfs, eller förstärka vintergarderoben med värmande halsdukar så kan vi varmt rekommendera Arket, de är i särklass bäst i Sverige på accessoarer för män.

Läs även våra andra stilguider

Sammanfattningsvis

För att summera det hela. En halsduk är så gott som alltid stickad med garn, medan en scarf ofta är i ett tunt stycke tyg, t.ex. silke, bomull eller linne. Halsduken bärs primärt för att värma och scarfen primärt som en dekorativ accessoar.

Så det finns faktiskt en skillnad i definition, och definitivt en skillnad i användningsområde. Scarfen bärs som accessoar, för att förhöja eller få ihop en outfit, men en halsduk bärs i 99% av fallen för att det är kallt.

Föregående artikelSakerna Vi Stör Oss Mest På Hos Andra Människor
Nästa artikelRoliga Aktiviteter Under Vistelsen I Finland
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.