Hur är det nu, är det ett fall av kärt barn har många namn eller inte?

Här är en fråga som de allra flesta nog är lite osäkra på, jag vet i alla fall att jag var det innan jag började jämföra de två accessoarerna lite närmare.
För visst är de snarlika? Är det egentligen någon skillnad på scarf och halsduk, eller är det bara så att kärt barn har många namn?
Ja det är faktiskt en ganska uppenbar skillnad.

Scarfen

Skillnad På Scarf Och Halsduk
2 Klassiska scarfs

En scarf är ofta skapad ur ett tunnt stycke tyg, vanligtvis linne, silke eller bomull. Scarfen har ofta någon form av detalj längst ut i from av fransar eller kontrasttyg som är ditsytt.

Av män bärs scarfen generellt sett som en accessoar utan någon praktisk funktion. Det är vanligt att kombinera scarf till kavaj, vilket är ett enkelt sätt att skapa en snygg lager på lager-känsla.

Halsduken

Skillnad På Scarf Och Halsduk
2 Typiska halsdukar

Till skillnad från scarfen så är halsduken alltid stickad, oftast i ylle. Halsduken görs i lite olika modeller, vissa tjockare än andra och med väldigt olika grov stickning. Syftet med halsduken är primärt att värma under årets kallare månader.

Sammanfattningsvis

För att summera det hela. En halsduk är så gott som alltid stickad med garn, medan en scarf ofta är i ett tunnt stycke tyg, t.ex. silke, bomull eller linne. Halsduken bärs primärt för att värma och scarfen primärt som en dekorativ accessoar.

Föregående artikelPitti Oumos Påfåglar – Beskåda Denna Sällsynta Varelse
Nästa artikelOS Närmar Sig, Här En Av Våra Simstjärnor! – *Sponsrad Video*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.