Fokus, fett och könshormoner

Det härliga med morgonen är att det är då dagen börjar, oavsett när man väljer att gå upp så startar dagen då, sover du länge så missar du en del av den och går du upp tidigt så får du mer av den. Morgonen är med andra ord den perfekta möjligheten att få ett försprång över alla andra.

Och vad kan då vara ett bättre försprång än att ha dagens träning avklarad redan innan de flesta ens vaknat? Här är 4 fördelar med att träna på morgonen, så att du skall bli dubbelt taggad på att sova med ett par löpardojor på dig. Försprång OCH fördelar, YES!

1: Du bränner mer fett

När du vaknar är dina kolhydratdepåer kraftigt reducerade, det innebär att kroppen tar från fettet för att få energi. Summan av det hela blir att du bränner mer fett än om du tränar när du är nytankad på kolhydrater. Kör du dessutom HIIT så prickar du in det ultimata passet om du vill få fram ett par magrutor.

2: Hjärnan är utvilad och redo för komplexa övningar

Du har säkert hört myten om att man skulle vara extra skadebenägen på morgonen. Så är det så klart inte. Det är faktiskt snarare tvärtom. På morgonen är du utvilad och har mycket lättare att utföra komplexa övningar korrekt. Skall du köra marklyft eller frivändningar där det är viktigt med god form så är det ett ypperligt tillfälle att göra det på morgonen.

Fördelar Med Att Träna På Morgonen
Att ge sig ut och simma i gryningen kanske inte är det första du tänker på, men du bör fundera på det, för fördelarna är många, både fysiskt och för karaktären

3: Testoseronet är redo

På morgonen är kroppen ny fräsch och redo för dagen, men den är även lite extra fylld med testosteron, ett hormon som, om man sammanfattar det kort, hjälper kroppen bygga muskler.

Fördelar Med Att Träna På Morgonen
Testosteronet hjälper inte bara kroppen bygga muskler, det gör dig även mer uthållig och mer tävlingsinriktad

4: Du kommer vara mer fokuserad resten av dagen

När du tränar hårt så släpper du lös lite allt möjligt, allt från aggressioner till stress och ångest. Det gör dig markant mer fokuserad resten av dagen. Ett riktigt bra kombo med andra ord, eftersom de flesta av oss har jobb eller skola som nästa punkt på schemat.

Föregående artikelDejan Kulusevski: Sveriges Nästa Superstjärna I Italien
Nästa artikelKickstarta Träningen Och Gå Ner I Vikt
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.