Situps? Nej, verkligen inte

Magrutor, få saker är så ikoniska för dem manliga kroppen som den klassiska tvättbrädan. Fine, man kan ha biffiga armar eller breda axlar, men magrutorna är något som alltid verkar få det motsatta könet lite fnittrigt.

Men hur får man magrutor då? Är det bara att köra på med situps resten av livet och hoppas på att en dag få tillräckligt starka magmuskler för att de skall synas ordentligt? Nej, det är precis så det inte funkar.

Allt har med fett att göra

Det har mer eller mindre uteslutande med fett att göra. Per definition så har alla män på jorden magrutor, problemet är bara att de döljs av ett lager med fett.
Ja som sagt, rent anatomiskt så är magens muskler formade som ”rutor” och får du bara fram dem så kommer de att synas.

Den absolut bästa övningen för att få magrutor

Skall man välja ut en enda övnings om skall koras till den bästa övningen för att få magrutor så blir det tveklöst löpning. ”Va?” tänker du nu, ”Vadå löpning? Jag måste ju träna magen!”. Nej det måste du inte, så sluta upp med den där 90-tals-idiotin.

Magens muskler är per definition formade som rutor, på alla män. Så målet för dig som undrar ”Hur får man magrutor?” är alltså att bli av med fettet som blockerar dem från omvärlden. Får du bort det där envisa fettet så kommer magrutorna på köpet.

öka fettförbränningen
I 99% av fallen så är det inte din brist på muskler som gör att du saknar magrutor, allt handlar om fettet som döljer musklerna

Varför just löpning?

Men varför löpning då? Finns det inte andra övningar som bränner mer fett? Jo, säkerligen, men jag resonerar så att ”bästa” måste vara den övning som håller tillräckligt hög nivå för att vara med i toppen när det kommer till effektivitet (och det gör löpning) och som samtidigt är något alla kan göra mer eller mindre utan gymkort och redskap etc.
Så, därför löpning.

Men förutom att träna, vad mer kan jag göra?

Självklart finns det också lite ”hacks” du kan applicera i vardagen för att påskynda ankomsten av dina sprillans nya magrutor. Här är 3 tips för att få magrutor snabbare.

1: Drick vatten precis när du vaknar

Tyska studier har visat att om du dricker 0,5l vatten på tom mage precis när du vaknat kan öka din ämnesomsättning med upp till 24% i 90 minuter. Det kan göra stor skillnad om du gör det regelbundet och i kombination med regelbunden träning och god kost, vilket tar oss in på…

2: Ät bra mat

Det säger sig självt kanske, men vill du bli av med fettet runt magen så snabbt som möjligt så är en nycklarna att äta mindre fett, och bättre mat i största allmänhet.

Sikta på att få i dig lika stor del sallad som proteiner och ”klassiska kolhydrater” (ris, pasta etc.). Det kanske inte är det mest vetenskapliga approachet, och det finns säkerligen studier som säger att det är helt fel, och studier som säger att det är helt rätt, men min erfarenhet och många med mig säger att 50% sallad på tallriken är en väldigt bra start om du försöker lägga om din kost till en mer hälsosam sådan.

Hur Får Man Magrutor
Vill du bli av med fettet runt magen så fort som möjligt så är det kritiskt att lägga om kosten

3: Sov ut ordentligt

När du sover dåligt så skjuter dina stresshormoner i höjden. Detta gör att din kropp anstränger sig lite extra för att aktivt lägga på sig mer fett. Kanske är det en gammal svält-mekanism som kickar igång eller så är det helt enkelt bara kemisk obalans. Oavsett vad det beror på så är det viktigt med bra sömn.

Om du känner att du har svårt med detta så rekommenderar jag att kolla in vår guide till att sova bättre. Den kommer garanterat att hjälpa dig och få dig att sova som ett barn.

Den korta versionen

Vill du få magrutor så är situps helt fel sak att fokusera på. Löpträning bränner ofantligt mycket mer kalorier och i slutändan handlar allt om att bli av med fettet runt magen, för under det så har vi alla magrutor, oavsett om vi tränat magen eller ej.

Föregående artikel10 Olika Typer Av Armhävningar!
Nästa artikel4 Hobbys Som Gör Dig Smartare
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.