Ett par klyschiga citat som faktiskt stämmer…

Om du någon gång jobbat med försäljning, eller varit med i någon form av lag så har du garanterat stött på drösvis med tomma och klyschiga citat. Är du någorlunda erfaren i motivations-citat-gamet så himlar du säkerligen med ögonen när någon hivar ur sig ”Always be closing”, ”Go hard or go home” eller ”Pain is temporary, quitting lasts forever!”.

Men bland alla dessa tomma och skrattretande klyschor så finns faktiskt några guldkorn. Här är 4 riktigt underskattade klyschiga citat som faktiskt stämmer.

1: ”Dress for the job you want, not the one you have

dress for the job you want not the one you have klyschor som stämmer

Den här gamla klyschan har nog alla sett både en och två gånger. Men klyscha eller inte så stämmer den fantastiskt bra.

Det här med klädsel påverkar både oss själva och alla omkring oss. Det låter ytligt och neandertaligt men din klädsel är ett extremt effektivt verktyg för att förändra bilden andra människor har av dig. Om du har kostym på dig (en som sitter bra så klart) så kommer folk att i större utsträckning att ta det du säger på allvar. Det är därför som det här klyschiga citatet funkar, för om du lägger dig ett steg ovanför alla andra på jobbet så kommer du utstråla något helt annat än ”massan”.

Som sagt, det här med hur människor uppfattar andra är väldigt mycket simplare än man kan tro. Så dra nytta av det.

2: ”You miss 100% of the shots you don't take”

you miss 100% of the shots you don't take - klyschor som stämmer

Det sägs att det var Wayne Gretzky som myntade detta ytterst klyschiga citat. Mer troligt är dock att det var hans agent och ett team PR-nissar som kom på det efter en eftermiddag i ett svettig konferensrum.

Oavsett hur det kom till så är det faktiskt väldigt relevant, hur många gånger du än hört det och hur klyschigt det låter så stämmer det. Vill du nå dina mål så måste du ta chanser och våga kämpa för det du tror på, ingen kommer nämligen att ge dig allt du vill ha utan ansträngning (om du inte är född in i Svenska kungahuset så klart) och vet du varför? För att din lycka är ditt eget ansvar.

3: ”Varje resa startar med ett litet steg”

varje resa startar med ett litet steg - Klyschor Som Faktiskt Stämmer

Här har vi ett riktigt ”ordentliga-mostern-kommer-med-livsråd-citat”, men hur patetiskt och cheesy det än må låta så är det sant. Vill du ta dig någonstans så måste du börja, och att börja är oftast det svåraste av allt. Av alla dessa klyschiga citat så är nog detta det som med säkerhet alltid stämmer.

Både du och jag har ett flertal vänner och bekanta som talar passionerat om något som de aldrig orkar starta. De varvar fantastiska idéer och ”tänk-om-historier” med hur problematiskt allt är och alla problem som ligger i vägen för deras dröm. Men hade de bara startat istället för att klaga och drömma så finns det en god chans att de skulle lyckats, men startar man inte så finns det ingen som helst chans att lyckas.

Vad är värst? Att aldrig försökt uppnå något du brinner för, eller att ha försökt med något och misslyckats?

4: ”Act as if”

act as if - Klyschor Som Faktiskt Stämmer

Den här gamla sälj-klassikern är rätt intressant, tanken är aldrig att man skall avsluta den med något specifikt, utan att den skall användas som den är, ”Act as if” helt enkelt. Men den insinuerar så klart något specifikt, eller ja, den kan mena lite olika saker, här är några exempel:

  • …You belong
  • …You know the answer
  • …You know what you are doing
  • …You are what you want to be
  • …You know what you are talking about

I det stora hela är de mer eller mindre desamma, och meningen bakom frasen är alltid densamma. Att man skall bete sig självsäkert och bara köra helt enkelt. Har du en självsäker utstrålning så kommer du komma undan med det mesta här i livet.

Det är också det som är det fascinerande med den här gamla klyschan, att den stämmer och funkar oerhört bra.

Sammanfattningsvis om dessa klyschiga citat

Vi stöter dagligen på diverse klyschor som helt och hållet saknar både relevans och innehåll. Men vissa av dem är faktiskt betydligt mer innehållsrika än man först tror. Oftast handlar de då om vikten av ett starkt självförtroende.

Föregående artikelSå Kan Profilprodukter Öka Företagets Synlighet
Nästa artikel10 Saker Du Kan Göra För Att Bli Snyggare – Som Inte Är Kläder
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.