Vad krävs det egentligen för att motivera sig själv? Det krävs ett ”Varför?”!

Om något är individuellt så är det livet. Inget är det andra likt, och därför är det extra viktigt att vara lyhörd på dig själv och vad du drivs av. Det är viktigt att hitta ditt alldeles eget ”Varför?”.

Och visst låter det rimligt och logiskt? Om du vill uppnå något eller skapa något så är det ju viktigt att veta ”Varför?”, annars kommer du ju aldrig att kunna motivera dig själv till att göra det.

Vad är ett ”Varför?”

Varför jobbar du? Varför tränar du? Varför kompromissar du med dina vänner/familj för att hålla god stämning och alla nöjda?

Ditt ”Varför?” är det du vill uppnå och det är din mening med ditt liv.

Är du chef och vill inspirera andra?

Utan att veta ditt eget ”Varför?” så kommer du ha mycket svårt att motivera dig själv att anstränga dig. Så du kan ju gissa hur svårt att blir att inspirera någon annan om den personen inte har hittat sitt ”Varför?”.

Att inspirera andra och få dem att varje dag anstränga sig kräver individuell coachning. I modern tid funkar det helt enkelt inte med gruppcoaching eller ”ett gemensamt mål”. Alla människor har olika agendor och olika drivkrafter, det handlar om att hjälpa dem hitta sitt ”Varför?”.

För att få dem med dig och få dem att kämpa så måste du ge dem ett tydligt och greppbart ”Varför?”.

Ditt ”Varför?” är deras motivation.

Hitta ditt varför i livet
Ditt varför är din motivation

Är du förälder och vill inspirera dina barn?

Läs bara stycket ovan. Det är en marginell skillnad mellan att inspirera dina barn och sina anställda.

Alla vill bli sedda och alla vill bli tagna på allvar. Individuella mål och ett individuellt fokus i dina tips, råd och rekommendationer bekräftar att du både ser och tar dina barn på allvar.

Sen är det ju kritiskt att slänga in en hink kärlek också, men det är så basalt att jag inte känner att jag behöver nämna det.

Vill du ”veta vad du vill bli när du blir stor”?

Utan ditt ”Varför” så kommer du aldrig hitta ditt kall i livet. Varför vill du anstränga dig på dagarna? Vad är det du vill uppnå och sätter högst på priolistan?

Ditt ”Varför” är ditt livsmål.

De 4 frågorna

  1. Tänker du på något speciellt oftare än andra saker? Familjefrid? Säkerhet? Pengar? Makt? Naturen? Oavsett vad det är så är det troligtvis viktigt för dig
  2. Vad gör dig mest glad av allt? Oavsett vad det är så är det troligtvis något du bör ha i åtanke när du letar efter ditt ”Varför”
  3. Beundrar du någon? Vad står och jobbar den personen för? Man delar ofta en hel del värderingar med personer man beundrar och det kan hjälpa dig hitta ditt ”Varför”. Då menar jag förstås personer man beundrar på riktigt. Inte några idrottsstjärnor eller artister som är duktiga på att göra mål eller sjunga. Det är definitivt inte beundransvärt. Det kan vara imponerande, men beundransvärt är något helt annat.
  4. Vad skulle du göra om du inte behövde jobba och inte behövde ansvara för någon annan? Om alla måsten försvann, hur skulle din vardag se ut då? Ta god tid på dig att fundera över detta. Det kan vara ett mycket effektivt sätt att hitta ditt ”Varför?”

Slutord

Ditt varför är kort och gått din vision och din motivation.
Har du en historia att berätta som berör det här ämnet? Har du hittat ditt varför? Krävdes det något spektakulärt för att inse vad ditt varför är? Skriv gärna en kommentar här nedanför, eller skriv en Tweet!

Föregående artikel4 Obekväma Situationer Du Inte Borde Ha Dåligt Samvete Över!
Nästa artikelValresultat 2014 – Alla partiers resultat!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.