Pryd dina manschetter…

I den här guiden listar vi 4 tillfällen då manschettknappar passar som bäst, samt några tips på hur du väljer de bästa knapparna för tillfället.

Manschettknappar är en förhållandevis ovanlig accessoar. Vi kan nog alla enas om att det  är oerhört snyggt, så varför de är så sällsynta är lite av en gåta. Min personligen teori är att många män tror att det är svårt att få tag på skjortor med hål för manschettknappar, men det är en myt vi kan skjuta hål på direkt, för du kommer hitta skjortor förberedda för manschettknappar i vilken skjortbutik du än går in i.

En annan teori är att man tror att det är svårt att ta på dem, men även det är något vi kan skjuta hål på, att ta på manschettknappar är nämligen oerhört enkelt, kolla bara in den här videon här nedanför.

Behöver du nya manschettknappar?

Behöver du fylla på accessoarlådan med nya manschettkappar så rekommenderar vi att du kollar in Neckwear. De har ett enormt utbud knappar i alla former och färger. En stor fördel med Neckwear är att de har egna kollektioner, så oavsett motiv, färg, form eller flagga du är ute efter så bör de ha något som passar!

Alla bilder på manschettkappar i den här guiden är från Neckwear, så hittar du något du gillar så är det bara att köpa dem där.

4 tillfällen då du bör bära manschettkappar

Oavsett vad det nu beror på att manschettknappar är så sällsynta så tycker vi att man bör använda dem oftare, för det går inte att argumentera emot att det är sjukt snyggt!

Om du funderar på när det är bra läge att ta fram manschettknapparna så har vi här nedanför listat 4 tillfällen då manschettknappar passar som bäst, samt tips på vilken typ av knappar som gör sig bäst. Väljer du att bära dem vid dessa tillfällen så kommer du med stor sannolikhet att stöta på ett par andra som också bär dem, vilket kan vara kul.

1: Bröllop

Bröllop är de mest uppklädda tillställningarna i livet, med undantag de få gånger i livet man får en inbjudan där klädkoden säger frack, men det är tyvärr inte alla som får uppleva det. Eftersom bröllop är så uppklädda så gör sig manschettknapparna som bäst här.

Stilen på knapp bör så klart matcha din outfit, men det är också kul om du väljer en manschettknapp som passar till årstiden. Är det ett sommarbröllop så är en knapp i varmare toner, kanske till och med en mönstrad knapp, riktigt snyggt.

Här nedanför hittar du två snygga exempel på klassiskt somriga manschettknappar.

manschettknappar bröllop

2: Jämna födelsedagar

När någon fyller 30, 40, 50 osv. så brukar det oftast innebära storslaget firande. Den här typen av fester brukar dessutom bara bli bättre och bättre för varje decennium som går, eftersom man arbetar upp mer finansiell trygghet. Men det är inte bara bra fest, det är också ett fantastiskt läge att få klä upp sig ordentligt!

När du väljer manschettkappar för den här typen av firande så är det så klart viktigt att du först och främst tar hänsyn till klädkoden. Ingen klädkod kommer dock avråda från skjorta, skjortan är universellt gångbar i alla festsammanhang. Men om klädkoden önskar glada outfits i karibiskt tema, ja då kan en manschettknapp i form av en ananas vara perfekt. Men om klädkoden ber om klassiskt propert, ja då är det dags att ta fram silvret och guldet. Här nedanför är två exempel på manschettknappar som kan passa bra på en 30- 40- eller 50-årsfest.

Tillfällen Då Manschettknappar Passar bäst 30 års fest

3: Nationaldagen

De senaste 10-15 åren har nationaldagen fått sig ett rejält uppsving, och inom 5-10 år så kanske vi vill och med kan fira den ordentligt som alla andra länder gör. Men oavsett nationaldagens historia så tycker vi att det är en dag att fira, festa och självklart klä upp sig!

Och här har vi faktiskt inget annat tips än att så klart välja en manschettknapp i form av en Svensk flagga, vad annars?

manschettknapp svensk flagga

4: Cocktailparty

Jag är medveten om att det är rätt sällan man går på dedikerat ”cocktailparty”, men det händer faktiskt och får du någonsin en inbjudan till ett cocktailparty då ska manschettknapparna på!

På ett cocktailparty är det klassiskt sett smoking som gäller, men det är också vanligt att man kör på klädkod mörk kostym. Till denna typ av outfit gäller det att ha propra och snygga manschettknappar som först och främst matchar övrig metall du bär, så som klocka och bältesspänne.

manschettknappar klädkod mörk kostym

Sammanfattningsvis om 4 tillfällen då manschettknappar passar som bäst

Manschettknappar är en oerhört snygg accessoar som är alldeles för sällsynt. Så antingen är du en trendsättare och börjar bära dem regelbundet, eller så tar du tillfället i akt och bär dem när sannolikheten är som störst att du inte är ensam.

4 Tillfällen då vi tycker att du ska passa på att bära manschettknappar är:

  1. Bröllop – Dessa oerhört glada och festliga tillställningar kräver ett par snygga manschettkappar! Välj knapp baserat på klädkod och årstid.
  2. Jämna födelsedagsfester – Dessa tillställningar är några av livets bästa fester, så passa på att klä upp dig. Lyssna på klädkoden och välj en glad manschettknapp om inbjudan tillåter det, annars väljer du bara en klassisk variant i metall.
  3. Nationaldagen – Självklart väljer du en knapp i form av en Svensk flagga!
  4. Cocktailparty – Ja vi vet att det är sällsynt att bli bjuden specifikt på ett cocktailparty, men ibland dimper det ned en sådan inbjudan och då ska manschettknappar på! Här bör du välja ett par propra och sobra som matchar övrig metall i din outfit.

Där har du det, 4 tillfällen då du bör passa på att bära manschettknappar!

Föregående artikelOvanliga Sporter Att Betta På – Politik, Hundar Och Dans
Nästa artikel4 Tidlösa Stiltips När Du Bär Hängslen – Gör Din Outfit Perfekt!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.