Det är inte helt lätt det här med strumporna…

Det är inte jättevanligt att man behöver tänka på sina strumpor när man färgmatchar sin outfit, men vill man hitta pricken över i:t i alla lägen så kan färgade strumpor vara både en effektiv och snygg accessoar att jobba med.

När det gäller de klassiska svarta herrstrumporna (inga äckliga tubsockor, de lämnade vi i grundskolan) så finns det så klart inga regler eller tips, de är svarta helt enkelt, kör bara kör.

Men så fort strumporna börjar få färg, antingen i form av mönster eller bara en solid färg, då blir det lite mer komplicerat. Men det är lugnt, för vi har svaret, och det är faktiskt ganska enkelt. Men för att komma fram till det så behöver vi först gå igenom de två vanligaste alternativen:

A: Ska strumporna matcha skorna?

Vill du att det skall se ut som att du har Uggs på dig? Om svaret är nej så skall du undvika att matcha strumporna med skorna, för det kommer se sjukt skumt ut. I grund och botten så vill man så gott som aldrig att två kroppsdelar skall smälta ihop, vilket blir effekten när skorna och strumporna är i samma färg och nyans.

B: Skall strumporna matcha byxorna?

Att matcha strumporna med byxorna har en tydlig fördel, det kan få dig att se längre ut. Så är du kortare än du skulle vilja vara så är det inte en dålig idé. Det är däremot långt ifrån det mest effektiva sättet att se längre ut.

Om du inte har något behov av att se en aning längre ut så bör du dock undvika det, av samma anledning som vill skippa matchande strumpor och skor, det får nämligen dina ben och anklar att smälta ihop.

Skall Strumporna Matcha Skorna Eller Byxorna?

Faktum är att båda är fel!

Som du listat ut vid det här laget så vill du oftast inte matcha strumporna med varken skor eller byxor.

Det du skall försöka göra är att skapa en avskiljare mellan ben och fot med en färg som antingen sticker ut helt och hållet eller en som återfinns på överkroppen. Här finns det oändligt många fantastiska kombinationer som verkligen kan få din outfit att se snyggt genomtänkt ut.

Har du till exempel en röd bröstnäsduk till en marinblå blazer och blå jeans? Då passar det perfekt med ett par röda strumpor med blå prickar som får alla färgerna att samarbeta. Försöker du tänka på det sättet när du matchar strumporna med resten av din outfit så kommer du få till den där eftersökta pricken över i:t alldeles utmärkt.

Men STOPP! Innan du springer och köper nya strumpor i alla möjliga färger så bör du först kolla in vår guide till hur man färgmatchar kläder, och sen kanske det även är lika bra att läsa guiden: ”5 Frågor du bör ställa dig själv innan du köper ett nytt klädesplagg”.

När du sedan är redo för nya strumpor så rekommenderar vi att du kollar in Arket, de är i särklass bäst på accessoarer för män!

Men om man kör monokromt då?

Bra fråga! Har du läst vår guide: ”Monokrom outfit – så får du till den snyggast” så vet du att tanken med att bära monokromt är att de olika plaggen skall skifta i nyans, och gärna också material. Att ha en och samma nyans på sig ser bara helt  sinnessjukt ut. Så även om du kör ”enfärgat” så skall de olika kroppsdelarna fortfarande skifta i nyans, det gäller strumporna också.

Färgade och stilrena strumpor

Oavsett om du är ute efter färgglada eller stilrena strumpor så rekommenderar vi som sagt Arket, de har med största sannolikhet precis den färg, det mönster och det material du är ute efter.

Sammanfattningsvis

Undvik att skapa illusionen av att du har uggs på dig, och undvik få dina ben att smälta ihop med din anklar. Sikta istället på att matcha strumporna med något överkroppen, det ger får din outfit att se extra genomtänkt ut.

Men inget av det här gäller som sagt när det handlar om helsvarta strumpor!

Föregående artikelKlädkod Smoking – Detta Gäller, Och Så Gör Du Det Snyggt!
Nästa artikelDitt Första Intryck Baseras Till 100% På Det Här 2 Sakerna
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.