Här är en sak du inte behöver oroa dig över inför din date

Swipeat höger och fått en matchning eller blivit ihop-parad av polarna? Oavsett bakgrundsstory så är den första dejten alltid lite nervös. Hur ser hon/han ut? Vad gillar personen och hur skall jag framställa mig själv? (psst, pro tip, du skall aldrig låtsas vara någon du inte är) Vi kan inte hjälpa dig med allt, även om vårt mål är att kunna täcka upp alla områden som en man någonsin skulle kunna ha frågor inom. Men vi kan i alla fall hjälpa dig med dina kläder!
Så för att göra ditt liv lite enklare så har vi, tillsammans med Outfittery, tagit fram en klockren outfit för första dejten.

Precis lagom enkelt men genomtänkt

Som vi sagt tidigare så är människor ytliga, det är inte mycket man kan göra åt den saken, och att sätta sig på tvären är bara töntigt. Med det sagt så vill du självklart undvika en del saker på första dejten. Det mest uppenbara är att du självklart inte vill framstå som dryg, samtidigt så vill du ju inte verka som en tönt. Man vill helt enkelt ge ett bra första intryck och kännas som en öppen person.

För att uppnå allt det så krävs de lite eftertanke när det gäller din outfit. Att komma i full 3-delad kostym skickar inte riktigt öppna och inbjudande signaler. Och att glida in i shorts och linne signalerar knappast att man kan ta dig på allvar. Här passar det härligt Svenska ordet lagom alldeles perfekt!

Outfiten

Vi har valt ut en skönt medveten mockajacka, en enkel randig t-shirt och ett par jeans. Som finish, ett neutralt läderskärp och färgmatchande sneakers. Som sagt, enkelt men genomtänkt.

outfit för första dejten 6
En enkel men välkomponerad outfit för första dejten

Blått och brunt – Det är bra grejer

Som vi skrev i vår guide till rätt kläder på arbetsintervjun så är både brunt och blått utomordentliga färger om man vill ge ett seriöst och lugnt intryck. Färgerna utstrålar som sagt förtroende och pålitlighet, egenskaper man gärna lyfter fram när man vill träffa någon.

Outfittery – Slipp gå och handla

Gillar du outfiten så kan du beställa hem den, och många andra från Outfittery. Deras koncept är att man med hjälp av en personlig stilcoach får hem outfits som passar ens stilprofil. Om du inte känner dig superentusiastisk när det kommer till att gå och shoppa kläder så kan det vara läge att testa deras tjänst. Du kan testa helt gratis, eftersom du bara betalar för de plagg du väljer att behålla.

Till Outfittery!

Föregående artikelVill dela soffa med Lars? – *Sponsrad video*
Nästa artikelErik och Mackan visar lite ”Pantade” spartips *Sponsrad video*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.