Man vill ju inte mötas av ett svin

Klyschor är både tjatiga och intressanta. De är ju klyschor för att de är vanligt förekommande, vilket gör dem tjatiga, men det gör dem också högst intressanta, eftersom de uppenbarligen säger mycket om folks förväntningar på olika situationer. För folk har ju förväntningar på alla typer av situationer, inklusive ett första möte. Så har du bara lite koll på folks förväntningar så kan du enkelt få enorma försprång i livet. Kort och gott, använd folks fördomar och ytlighet till din fördel!

Till ämnet, hur gör man ett bra första intryck? Ja du, det är faktiskt inte så svårt som det kan verka. Det enda du behöver göra är att tänka på de här 3 sakerna.

1: Engagemang – Var inte en attention whore

Det finns två sorters människor, de som kliver in i ett rum och säger ”Här är jag!” och de som kliver in och säger ”Där är du!”. Vill du göra ett bra första intryck så gör du bäst i att försöka vara den andra typen av person.

Vill du verkligen göra ett gott första intryck så är ditt engagemang och din utstrålning ditt starkaste kort. Försök utstråla att du har sett fram emot att träffa den andra personen, och att du är intresserad av att höra vad han/hon har att säga. Försök vara intresserad av varje ord, inklusive hälsningsfrasen.
Folk älskar att bli lyssnade på och sedda, använd det till din fördel och sätt dig själv i baksätet ett tag.

Det här går även lite hand i hand med vår guide till en riktigt bra hisspitch, så kolla in den också!

Hur gör man ett bra första intryck
Fokusera på den andra personen, inte på att göra ett så stort avtryck som möjligt. Kort och gott, ha inte en köttklänning på dig

2: Ditt yttre – Passa in

För att göra ett gott första intryck så skall ditt yttre skall stämma överens med situationen. Du behöver alltså inte nödvändigtvis ha kostym på dig i alla lägen, utan ditt yttre skall snarare stämma överens med omgivningen. Är du t.ex. i hooden och alla har baggy byxor och keps så skulle du göra ett bättre första intryck om du hade liknande kläder på dig än en välskräddad kostym.
Allt handlar om flockbeteende, och flocken vill att det skall vara harmoni och att man skall passa in i gruppen, eftersom det minimerar risken för konflikter.

Allt handlar om förväntningar, använd som sagt folks fördomar till din fördel!

Hur gör man ett bra första intryck
Allt handlar om att stämma överens med förväntningarna. Inte nödvändigtvis att ha 3-delad kostym och power-tie

3: Le – Var inte en obehaglig person

Som sagt så gillar folk när det är härlig stämning i flocken. Att le är det enklaste, men också en av de mäktigaste sakerna du kan göra. När du ler så skickar du ut mängder med positiva signaler som är omöjliga att ersätta med ord, oavsett hur väl genomtänkta eller smickrande de är.

Le, och skaka hand som en riktig man, gör du det så är du halvvägs till ett perfekt första intryck.

Föregående artikel3 Proteinsmoothies – Smidigt, gott och jäkla nice!
Nästa artikelFräscht och sportigt vårmode från UCLA
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.