Att skaka hand är ofta det första man gör med en person man inte träffat förut, med andra ord är det ett av de första intrycken man ger…

Du söker ögonkontakt men får ingen. Du sträcker fram handen och är beredd att ta ett stadigt grepp om en lika redo hand, men blir istället serverad med en kall slapp fisk som personen nonchalant bara lägger i din handflata…

Känner du igen ovanstående scenario? Det gör vi nog alla, och visst är det både frustrerande och irriterande?
När du skakar hand med någon så sätter du ett avtryck, du lägger grunden för vad personen skall tro och tycka om dig. Även om det är fult att prata om det så spelar utsidan en enormt stor roll i hur du kommer att tas emot av människor i din omgivning, och det spelar stor roll i hur de kommer se på dig. Du kan självklart ändra deras bild av dig genom att visa vem du är när ni umgås och samtalar, men det blir otroligt mycket lättare att nå dit man vill om ens yttre hjälper en på traven.

Det är därför alla Män måste veta hur man skakar hand, och hur man gör det rätt.

skaka hand på rätt sätt
Ett slappt handslag ger intrycket av nonchalans och brist på engagemang.

Så här gör du för att ha ett Manligt handslag

Att skaka hand på rätt sätt är otroligt enkelt, men trots det är de flesta män väldigt dåliga på det. Regelbundet stöter man på folk som inte tittar en i ögonen när de skakar hand, eller slänger fram en död fisk att skaka istället för en stadig hand.

Så här skakar du hand på rätt sätt.

1: Se personen du hälsar på i ögonen

Att inte titta på personen du hälsar på är otroligt respektlöst och personen i fråga lär ha svårt att ta dig på allvar efter det. Kom ihåg att le när du ser personen i ögonen.

2: Fatta den andra personens hand, i ett fast grepp

Ta den andra personen i hand och gör det lagom hårt. Ett slappt handslag är värre än att inte hälsa alls, och ett för hårt handslag är bara obekvämt. Ett lagom fast handslag beror på hur stor den andra personen är men i grund och botten handlar det om att spänna sin egen hand, inte om att krama om den andres hand.

3: Håll kvar handslaget

Avsluta inte handslaget så snart era händer nuddat varandra, det visar också brist på engagemang. Håll kvar handslaget tills ni båda hälsat på varandra. Ett tips här är att upprepa den andres namn, det gör det lättare att komma ihåg och det framstår som att du är genuint intresserad. Om det däremot är 3 eller fler personer du skall hälsa på så bör du inte upprepa alla namn, då blir processen allt för utdragen.

4: Släpp handslaget, men släpp inte ögonkontakten

När handslaget är över så släpper du den andres hand, men behåller ögonkontakten tills ni fått tillbaka era händer till er sida.

Summering

Så enkelt är det att ha ett Manligt handslag och skaka hand på rätt sätt

hur skakar man hand skaka hand manligt

Det är inte svårt att skaka hand på rätt sätt, men trots det så är majoriteten av alla män väldigt dåliga på det. Var en bättre Man.
Kolla även in våra andra guider på ämnet ”Vett och etikett”!

Sammanfattningsvis

Att skaka hand på rätt sätt är inte svårare än att titta den andra personen i ögonen, le, och fatta den andres hand i ett fast grepp. Och glöm aldrig att ett slappt handslag är värre än att inte hälsa allt.

Föregående artikelOm världen var en by med 100 personer!
Nästa artikelHur öppnar man en kokosnöt? – Lite humor i vardagen
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.