Vill du bli en bättre man?

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du våra bästa tips, råd och guider, rätt i din inkorg varje fredag!

Lägg stilen på lagom

Kostymen hänger allt för ofta och dammar i mannens garderob på tok för länge. Detta på grund utav att den tvådelade dräkten förknippas så stark med något du enbart använder vid specifika högtidstillfällen. Så måste det absolut inte vara! Det enda du behöver lära dig är några lätta knep att ta till för att dressa ned en kostym. Dessa tre tips funkar lika bra att använda allihopa samtidigt som att bara ta till en. Låt oss ta in kostymen i vardagen!

T-shirt

dressa ned kostym tshirt

Lättaste sättet att dressa ned en kostym på är att byta ut skjortan mot en enkel vit t-shirt. Något som alla har i sin garderob och som inte kostar en förmögenhet om man är tvungen att komplettera. Välj en t-shirt i lite finare kvalité för att inte bryta av helt ifrån kostymens uppklädda känsla.

Urringningen måste inte nödvändigtvis vara lika djup som på bilderna om du inte känner att du kan bära upp det, men en liten urringning är att rekommendera. Känns det bekvämare med en högre hals är det bättre att gå all-in och köra på en polo. Allt eller inget!    

Känns skjortan som ett måste på grund utav klädkod eller liknande? Välj i så fall en skjorta i grövre material för att bryta upp det stela glansiga. En bomullsskjorta eller linneskjorta exempelvis.

Slipslöst

dressa ned kostym slips

Släng av dig slipsen och håll dig enbart till skjorta. Detta är förresten en oskriven regel om du är tvungen att bära slips på jobbet och ska direkt vidare till after work tillexempel. Av med slipsen, stoppa den i innerfickan och knäpp upp någon skjortknapp. Du uppfattas allt för stel om du sitter med slipsen på om du möter upp polarna för en öl.

En bra tummregel är att knäppa upp max tre stycken knappar på skjortan. Även om du lagt många timmar vid bänkpressen och jobbat upp en bröstmuskulatur utan dess like, kan det lätt övergå till lite sliskigt. Man vill ju inte gärna framstå som skrytsam.

Om slipsen är nödvändig väljer du en grovstickad slips med rakt avslut för att fortfarande dressa ned kostymen.       

Nedtill

dressa ned kostym strumpor

Något man ofta glömmer är möjligheten att leka med nederdelarna. Vilken typ av sko och byxa du väljer gör en stor påverkan på hur helhetskänslan blir i slutändan. För att dressa ned en kostym med hjälp av skorna väljer du helt enkelt en mer avslappnad sko. Allt ifrån sneakers, loafers till espandrillos funkar till kostymen. Strunta gärna i strumpor om vädret tillåter.

Känns en klassisk kostymsko nödvändig är lättaste sättet att dressa ned en kostym på att välja bruna framför svarta. Bruna kostymskor är givetvis inte lika avslappnat som ett par espandrillos, men ändå snäppet bättre än svarta. Välj gärna konjaksbruna och matchande livrem.

Icke att förglömma är vikten av byxans vidd och längd. En lite smalare och kortare modell på byxa är absolut att föredra. En rak byxa som kryper ner över hälen är svår att få snygg när skorna ska vara i fokus. Känns dina kostymbyxor lite långa kan det fungera att vika eller rulla upp dom. Ett uppvik är snäppet mer dressat och funkar vid de flesta tillfällena. Upprullade kostymbyxor skulle jag säga nästan enbart fungerar om du har ett par i riktigt grovt linnematerial.