Inga strumpor i skorna kan vara riktigt snyggt, men det leder tyvärr till en kaos-doft i skorna

Strumplöst mode var en trend som tog fart förra året, en rätt trevlig trend måste jag säga. Med en så enkel detalj som att skippa strumpor kan man få en hel outfit väldigt annorlunda.

Ett problem med inga strumpor i skorna är att de bildas en obehaglig och fuktig doft i dem, som aldrig riktigt går bort.
Förhoppningsvis så finns det dock en lösning, ett par luktfria sulor!

Luktfria sulor – Med majs i?

När det gäller luktfria sulor så är Flawa det första vettiga alternativet jag hittat. De har nyligen introducerats i Sverige och finns på bland annat Apotek Hjärta.

Sulorna är gjorda i fyra lager för att ge både komfort och luktfrihet.

luktfria sulor
Luktfria sulor från Flawa

Så funkar majssulorna

Sulans översta lager är i Polypropen vilket tillåter dina fötter att andas. Sedan kommer ett lager av cellulosa och bomull som är fuktabsorberande. Äntligen kommer vi till det tredje lagret (där majsen finns), här finns Cyclodextrin, en majsbaserad ingrediens  som tar bort dålig lukt. Slutligen är det ett halkskydd längs ned.

Totalt sett så är det en väl fungerande sula som inte heller är allt för dyr.
Sulorna säljs i 8-pack och kostar 119kr styck. Men varje sula skall hålla dina fötter fräscha i 7 dagar, det bör alltså räcka med ett paket för en hel sommar. Så ge upp de färgglada och tokiga strumporna och gå strumplös!