Tänk på var du sitter, sover och går…

Vi Svenskar spenderar majoriteten av våra pengar på våra hem, det ligger i vår kultur. Troligtvis beror det på att vi har det kallt och mörkt så stor del av året, då är det viktigt att ha ett hem som känns mysigt och fint.

Man behöver inte spendera miljontals kronor på sitt hem för att det ska kännas fint och lyxigt, men vissa saker bör du inte snåla på, för antingen skjuter du dig själv i foten, eller så får du ett markant sämre resultat.

Här är 4 möbler och inredningsdetaljer du inte bör snåla med!

1: Soffa

soffa av kvalité

Soffan är hemmets centre piece, oavsett om sitter ensam hemma och kollar film regnig tisdag i november eller om det är fest. Därför bör du lägga lite extra på en snygg och bra soffa. Sannolikheten är att du kommer spendera alldeles för många timmar av ditt liv liggandes på soffan, och att då ångra ett köp av en lite billigare, men obekväm och halvful soffa känns ju dumt.

2: Säng

bra säng

Om du sover 8 timmar per natt så kommer du sova 33% av ditt liv, det är ganska många år. Att sova dåligt kan första en hel dag så att snåla när du köper säng är bland det dummaste du kan göra, för 33% av dagen sover du bort, och att då riskera kvalitén på de 66% som återstår är ju bara korkat.

3: Taklampa i vardagsrum och kök

lyxig lampa

Alla har taklampor, men det har du också tänkt på att de flesta har likadana taklampor? Det är väldigt sällan man ser en taklampa som sticker ut, antingen är det diskreta spots eller Ikeas mest populära lampa, det ser helt enkelt likadant ut i taket hemma hos alla. Här har du en chans att sticka ut, och du behöver inte göra en särskilt stor ansträngning. Lägger du någon tusenlapp extra på din taklampa (som dessutom ska hänga där i typ 6 år) så kommer du ha en inredningsdetalj som alla lägger märke till och som verkligen ger ditt vardagsrum eller kök en unik karaktär.

4: Matta

fin matta

En billig matta känns billig. Den är glidig, viker upp sig i hörnen och saknar helt lyster och känsla. Precis som med taklampan så är det enkelt att ge ditt hem en unik karaktär och känsla genom att lägga någon tusenlapp extra på en fin matta. Mattan kommer ge rummet långt mycket mer än vad det kostar.

Avslutningsvis

Man behöver inte lägga enorma pengar på sin inredning för att hemmet ska kännas lyxigt och fräscht, generellt sett räcker det med att ha en plan och en röd tråd i din inredning för att hemmet ska kännas genomtänkt och fint. Men vissa saker är det värt att lägga de där extra tusenlapparna på, antingen för att du själv kommer spendera en massa tid i dem, som din säng och din soffa, eller för att en extra liten investering ger ett så oerhört mycket resultat, som för taklampor och mattor. Så spara pengar på rätt ställen, så kan du ha ett hem som känns lyxigt utan att bli ruinerad.

Föregående artikelSå Lyckas Du Dressa Ned En Kostym Med Stil – 3 Tips
Nästa artikelMatcha slips med skjorta och kostym – Så gör du det snyggt!
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.