Kan sneakers till kostym vara nästa trend?

Kanske inte exakt kostym, men sneakers till dressade kläder är något jag sett allt mer de senaste dagarna. Och även om det kanske låter konstigt så måste jag säga att det är en rätt trevlig trend.
Med rätt typ av dressade kläder (ok, kostym kanske inte är förstahandsvalet) och rätt stil på skor så kan man få till en riktigt snygg och personlig outfit.

sneakers till kostym
har du slimmade kläder skall du se till att välja ett par tunnare och lättare sneakers

Färgen är nyckeln

Det handlar framförallt om färgglada sneakers, inte ”Jerry Seinfledt-looken” med klassiskt klumpiga löparskor, utan ett par lätta och färgglada (gärna förfmatchade, vilket du kan läsa mer om här) sneakers. Nike Free 5.0 är ett utmärkt exempel på passande sneakers. (de orangea skorna på första bilden) de är lagom tunna i sulan och har en trendig look.

Det som gör att ett par färgglada sneakers passar till dressade kläder, än ett par i tråkigt funktionsmaterial, är att det blir mer uppenbart att du gjort ett aktivt val av skor. Du har inte bara råkat ta på dig dina sneakers utan faktiskt planerat att kombinera dem med dina kläder. Som jag sagt många gånger tidigare, stil är att kunna bära upp något, inte vad plagget kostar eller vem som designat det.

sneakers till kostym
Färgglada sneakers gör det mer uppenbart att du gjort ett aktivt val. Därför är färgen en viktig aspekt

Hur skall jag bära upp den här trenden?

Bäst blir det så klart om du jobbar med färgmatchning och har T.ex ett par skönt orangea skor till mörkblå chinos och en vit skjorta.
Väl matchade kläder är alltid ett vinnande koncept, och när det gäller att ha sneakers till dressade kläder så är det inget undantag.

Var hittar man snygga sneakers då?

Kolla in Spartoo, de har ett enormt utbud av snygga sneakers i alla färger och former. Där hittar du definitivt något som passar.

sneakers till kostym
med rätt kombination så kan sneakers till dressade kläder vara riktigt snyggt

Jag tror på det, gör du?

Sneakers till ”kostym” kan mycket väl komma att bli årets stora trend. Det är snyggt och ledigt men ändå genomtänkt (förhoppningsvis), en kombination som brukar funka rätt bra.
Vad känner du? Kan det funka? Är det snyggt? Har du alltid kört Sneakers till kostym? Är din storhetstid äntligen kommen? Länna en kommentar här nedanför.

Föregående artikelAngkor Wat i Google Street View – Upptäck det uråldriga templet hemma i soffan
Nästa artikelIllusion, av bästa slag
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.