Skölj ur ett tumblerglas med Absint…” Va?

Sazerac är en drink som väldigt få hört talas om, men som alla bör prova minst en gång innan de joinar Godtemplarna. Den här anrika drinken härstammar från New Orleans i den Amerikanska södern och enligt vissa är detta faktiskt den första drinken som någonsin uppfanns i USA.

Innehållet är minst sagt mixat, vi hittar allt från Rågwhisky till Bitters och Absint. Så vill du bjuda på något annorlunda har du kommit helt rätt!

Vad innehåller en Sazerac?

  • En sockerbit
  • 4 cl Bourbon (egentligen skall man ha en rågwhisky, men det är tyvärr lite svårt att få tag på, och om du inte är en riktig konnässör så kommer du inte att märka någon skillnad mellan en rågwhisky och t.ex. Makers Mark)
  • 2 Stänk Peychaud's bitters
  • 1 Stänk Angostura Bitter
  • Absint
  • Citronskal

Hur gör man en Sazerac?

  1. Muddla socker och ett par droppar vatten i en shaker
  2. Häll i en handfull is, whisky och båda sorterna bitter i shakern
  3. Rör om och häll upp i ett tumblerglas som ”tvättats ur” med några droppar Absint
  4. Dekorera med en bit citronskal

Sen sitter du där med en Amerikansk klassiker och bara aktivt njuter.

Vart kan man köpa Peychaud's Bitters då?

En bra fråga, för i dagsläget (2016) så säljs den inte på Systembolaget. Bäst chans har du genom att gå med i ett så kallat spritsällskap, som t.ex. Renbjer Magnussons Whisky Collector som är en klubb för spritkonnässörer där man annordnar provningar men också har ett beställningssortiment som är tillgängligt för medlemmarna. Där dyker det upp unika drycker med jämna mellanrum.

Sugen på mer drinkar?

Gillar du Angostura i dina drinkar? Då tycker jag du ska kolla in alla våra andra Angosturadrinkar. Är du ett fan av Bourbon så borde du även titta på våra andra drinkar med Bourbon, där hittar du garanterat något som passar din smak!

Föregående artikelBehöver Du En CrossFit Wod Utan Redskap? Här Är 16!
Nästa artikelVad Är Det För Skillnad Mellan Augmented Reality Och Virtual Reality?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.