Varmkorv, grillfest och fyrverkerier! Den 4e Juli händer det i USA, men varför just idag?

4e Juli är USAs nationaldag, och de är riktigt bra på att fira den. Varje år skjuts det upp enorma mängder raketer och alla ställer till med en ordentlig fest. Men varför firar USA 4e Juli som sin nationaldag?

USAs självständighetsförklaring

USAs Självständighetsförklaring författades av Thomas Jefferson och den 2a Juli 1776 så skrevs den på av Benjamin Franklin och 55 andra medlemmar ur kontinentalkongressen. Det var dock inte förrän den 4e Juli som den godkändes. Syftet med Självständighetsförklaringen var att förklara de 13 Nordamerikanska staterna fria från Storbritannien.

Undertecknandet av Självständighetsförklaringen blev dock startskottet för det Amerikanska Frihetskriget som den 3e September 1783 slutade med att Storbritannien till slut erkände Nordamerikas förenta stater som självständiga.

I infographicen nedan hittar du allt du behöver veta om varför USA firar den 4e Juli som sin nationaldag samt hur de firar den.

Varför firar USA 4e Juli?

Varför firar USA 4e Juli
Varför firar USA 4e Juli? Alla svar på en bild!

Bli bättre på att fira!

Något vi Svenskar kan lära oss av Amerikanerna är hur man firar. Vi är tyvärr lite mjäkiga i Sverige, vi gör inte så mycket väsen av oss. Vi tycker att du borde gå i bräschen och ändra på det, fira mer, och då pratar vi inte bara om Nationaldagen och Julafton, nej, det finns faktiskt hundratals temadagar att fira!

Föregående artikel21 Fördelar Med Kokosolja Du Troligtvis Inte Kände Till!
Nästa artikelMorgondagens träningsvärk!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.