Sömnproblem, få saker kan göra en så knäckt

Ligger du och vrider och vänder på dig i sängen utan att kunna komma till ro? Det kan självklart bero på tusentals olika anledningar, men man kan oftast bli av med sömnproblem med enkla metoder.
Här är våra 5 bästa tips mot sömnproblem, förhoppningsvis kan de hjälpa dig få lite skönhetssömn så du vaknar pigg och redo för en ny dag.

1: Sängen är till för att sova

Gör sängen till en helig plats. Undvik att göra något annat öht än att sova i den. Det gäller allt från att titta på serier, äta, ligga och kolla Facebook. Om du endast gör en enda sak i sängen så blir det lättare för hjärnan att hitta till rätt ”mode” när du går och lägger dig.

2: Skapa en sömnrutin

Varje kväll och varje morgon så borstar du tänderna, nästan helt utan att tänka. Du kommer ihåg det oavsett var du är eller vad du gör. Tandborstning är ett perfekt exempel på hur vanor kan påverka oss extremt mycket.

Nyckeln till att skapa nya vanor (och att bryta dåliga vanor) är att ha en trigger, alltså något får dig att komma ihåg att du skall göra något. När du tänker ”Jag skall nog gå och lägga mig nu” så är det en extremt kraftig trigger som påminner dig om att du skall borsta tänderna.

Mitt andra tips mot sömnproblem är därför att ha skapa en trigger som påminner dig om att det är dags att bli trött. Det kan vara att alltid dricka en kopp grönt te 30 min innan du skall gå och lägga dig eller att alltid gå en kort promenad innan du går och borstar tänderna. Efter bara någon vecka så kommer hjärnan att känna igen mönstret och sömnen kommer komma som ett brev på posten.

Tips Mot Sömnproblem 2
Ställ klockan på samma tid varje morgon, oavsett helg, semester eller jobb – Det är det enskilt mest effektiva tipset mot sömnproblem. Självklart skall du dock inte ställa den på 02:40, men du fattar vad vi menar

3: Gå upp samma tid varje morgon

Det här är ett tips som vi tagit upp tidigare, i vår artikelserie: ”En 3-stegsguide till bättre sömn”. Det är värt att ta upp även här, eftersom det är det absolut mest effektiva tipset både när det gäller att slippa sömnproblem och att orka gå upp tidigare.

Det finns faktiskt ingenting som funkar bättre än just detta, så skall du bara välja ett enda råd att följa så är det detta. Ställ klockan på 06:30 VARJE MORGON så skall du se att alla sömnproblem kommer försvinna, och att du helt plötsligt får mer tid över.

4: Inget koffein eller alkohol efter 18:00

Det här säger kanske sig självt, men när man är inne i en period av sömnproblem så kan de mest logiska sakerna glömmas bort. Skippa kaffe och alkohol efter kl 18:00 om du är inne i en dålig period. Det tillsammans med de övriga råden kommer definitivt att råda bot på dina sömnproblem.

5: CBD-olja

En stor snackis när det gäller både fysiska och mentala besvär är CBD-olja. 2018 kom Läkemedelsverket fram till att CBD-olja har medicinska egenskaper, här är några av oljans egenskaper:

  • Antidepressiva egenskaper
  • Kan lindra epileptiska anfall
  • Lindring av krampanfall
  • Anti-psykotiska egenskaper
  • Positiv vid behandling av beroenden

Oljan kan även hjälpa dig varva ned och på så sätt också sova gott. Innan du provar oljan bör du dock läsa på en del, för att säkerställa att du köper rätt produkt och att oljan har de egenskaperna du är ute efter.

Föregående artikelBlanda Egna Kryddblandningar Och Bli Kungen Vid Grillen!
Nästa artikelRogue Nation – Impossibler Än En Gång – *Sponsrad Video*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.